HAZA Egyéb Így neveld az álmaidat! Vállalkozói készségfejlesztő program fiataloknak

Így neveld az álmaidat! Vállalkozói készségfejlesztő program fiataloknak

735
hirdetés

fiatalok

Egy vállalkozás sikere a külső körülményeken túl döntően a vállalkozótól, a személytől függ, aki azt létrehozza, működteti. Így a vállalkozói tevékenységhez kapcsolódó alap készségek, gondolkodásmód megléte kulcskérdés főleg egy induló vállalkozásnál. Az Így neveld az álmaidat! Programban az AGRYA partnereivel együtt egy szimulált vállalkozói környezetben lehetőséget kínál fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat vállalkozóként, hogy a kapcsolódó készségeik, tudásuk fejlődjön.

A vállalkozói környezetet az otthon végzett kertészeti termelés adja. A jelentkezők legalább 20 nm felületen kertészkedésbe fognak. Az itt végzett tevékenységen keresztül ismerkednek meg a vállalkozói, pénzügyi, kommunikációs, marketing alapismeretekkel. Fontos, hogy a program nem mezőgazdasági program, abban nem mezőgazdászokat képeznek. A kertészkedés szerepe elsősorban az, hogy a tanultak tárgyiasuljanak, egyfajta hordozó közege az információnak, tudásnak.

A program során a résztvevők 5 képzési alkalmon vesznek részt, amelyeket kertészeti alapismeretek átadó gyakorlati képzési alkalmak egészítenek ki. A résztvevők egyebekben önállóan oldanak meg feladatokat, fejlesztik a szimulált vállalkozásukat hasonlóan egy valódi vállalkozáshoz. A résztvevők önálló feladat megoldását szakemberekből álló mentor csapat segíti, ha ez szükséges.

A program nemzetközi együttműködésben négy partner részvételével valósul meg. – Magyarországról Nonprofit Képzési és Tanácsadó Iroda Alapítvány, Fiatal Gazdák – AGRYA, Szlovákiából Fiatal Gazdák Szlovákiai Szövetsége – ASYF, Romániából Nyárádmente Kistérségi Társulás. Így magyarországi fiatalok mellett lesznek romániai és szlovákiai magyarul beszélő résztvevői is a programnak.

A program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. Jelentkezési határidő 2016. október 24. A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap elérhető a www.agrya.hu weboldalon.

 

További információ a programról

Magyarország Mikula Lajos, 06309404316

Szlovákia – Pém Bálint, 00421905262276

Románia – Ördögh Hanna, 0040744830729

 

hirdetés
Previous articleGyőzelemmel kezdte a szezont a komáromi röplabdacsapat
Next articleXII. Kóczán Mór Napok Csallóközaranyoson