HAZA RÉGIÓ Gidró Bonifác matematika-fizika nap a Selye János Gimnáziumban

Gidró Bonifác matematika-fizika nap a Selye János Gimnáziumban

1234
hirdetés

A komáromi Selye János Gimnázium immár 25. alkalommal szervezte meg a Gidró Bonifácról elnevezett matematika-fizika napot, melyre 2017. szeptember 14-én az iskola aulájában került sor. Az esemény alkalmából a diákok és tanárok többféle előadást hallgathattak meg a fizika- és matematika-tudomány különböző területeiről.

A rendezvényt Andruskó Imre, iskolánk igazgatója nyitotta meg. Ezután a fizika tantárgybizottság meghívásának eleget téve Gnädig Péter (ELTE Budapest) tartott előadást Érdekességek a kötelek, láncok, pörgettyűk világából címmel.

A fizika előadással párhuzamosan folytak a matematika területét érintő előadások, melyeket az iskola informatika és matematika tantárgybizottságai szerveztek. Elsőként iskolánk tanára, Édes Attila a látványos matematikai transzformációkról számolt be, majd Horváth Katalin, a Selye János Gimnázium tanára értékelte az iskolánkban matematikából írt belépő felmérőket.

Az eseménysorozatot 1993-ban indította útjára dr. Ipóth Barnabás, iskolánk egykori igazgatója, valamint Oláh György, egykori matematikatanár. A rendezvényt Gidró Bonifác emlékének szentelték, aki a bencés gimnázium legendás matematika-fizika szakos tanára, 1920-1939 között pedig igazgatója is volt – neki köszönhetjük, hogy a két világháború közötti időszakban a gimnázium megőrizte magyar jellegét.

A rendezvénysorozat azóta is nagy sikernek örvend, az előadásokon minden évben közel 100 diák, valamint a környék pedagógusai vesznek részt.

Vajányi Orsolya,
a Selye János Gimnázium tanára

Fotó: RNDr. Holczhei Árpád

hirdetés
Previous articleŠkoda Kodiaq Style 2.0 TSI 4×4: A modern „szabadidős” mintapéldánya
Next articleMegkezdődtek a parlamenti választások Németországban