HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Gandalf és Dumbledore összeházasodnak

Gandalf és Dumbledore összeházasodnak

1257
hirdetés

Az egészet J. K Rowlingnak köszönhetjük.

A Harry Potter-könyvek írónője már többször elhajtotta melegebb (!) éghajlatra az oldalán felbukkanó homofóbokat, és általában is rendszeresen állást foglal a jogegyenlőség mellett. Legutóbb az azonos neműek házasulásáról szóló ír népszavazás kapcsán posztolt egy zseniálisat a témában.
jk rowling tweet
„Mi van akkor, ha Dumbledore és Gandalf együtt voltak melegek” – kérdezi a szöveg a képen, amit Rowling azzal a válasszal posztolt ki: „Akkor összeházasodhatnak ÍRORSZÁGBAN!” Ha nem értenéd a poént: mindketten melegek, csak a Harry Potter varázslóiskolájának igazgatója karakterében, míg A Gyűrűk Ura mágusa az őt megformáló Ian McKellen személyében.

Rowling tweetje aztán komoly vitát generált a weben, a Westboro Baptist Church megrögzött homofób trollhordája közölte, hogy ha valami ilyesmi készülődne, ők biztosan megpróbálnák megakadályozni. Rowling briliánsan oltotta le Westboróékat: „Egy ilyen egybekelésnek a puszta csodálatosságától kirobbanna a bigott kis agyatok a koponyátokból” – és bumm, így lett a chocapic… helyett a felhívás keringőre.

Történt ugyanis, hogy a Planting Peace nevű békepárti környezet- és jogvédő szervezet, mely egyebek mellett az LMBTQ-jogegyenlőségért is dolgozik, elhatározta, hogy e hét vasárnap délután megrendezi a két fiktív karakter esküvőjét, mégpedig egészen konkrétan a szervezet szivárványszínű házában, amely a Westboro Baptist Church központjával éppen átellenben áll Kansasben. Troll-szint: végtelen.

planting peace

Aaron Jackson, a Planting Peace elnöke a Huffington Postnak úgy nyilatkozott: „Boldogan leszünk Dumbledore és Gandalf esküvőjének házigazdái, és állunk ki mellettük a bigottsággal szemben mindannyiunk egyenlőségéért. A Westboro Baptist Church-nek még messzire sem kell mennie, hogy megakadályozza a frigyet. Elég, ha kinéznek az ablakukon.” Jackson elmondta azt is, hogy éppen azért hozták létre éppen az Equality House-t (kb. Egyenlőség Háza), hogy a westboróiakéhoz hasonló gyűlölködés ellen állást foglaljanak. Pacsi!

Forrás: Independent

mozi.hir24.hu
hirdetés
Previous articleCsáky: A kelet-európai régió úgy viselkedik, mintha a kisebbségi téma nem is létezne
Next articleHonda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Lifestyle: Még mindig térbajnok!