HAZA BELFÖLD Fontos Vagy! mozgalom: Óriásplakátokkal Hedvigért

Fontos Vagy! mozgalom: Óriásplakátokkal Hedvigért

1006
hirdetés

Nyitra városában, ahol 9 éve történt a szégyenteljes eset 6 óriásplakátot helyezett el a Fontos vagy! mozgalom. A plakátok 3 nyelven követelnek igazságot Hedvignek, és egy hónapig állítanak tükröt a vétkeseknek és cinkosaiknak.

„Mindenki érdeke, hogy ne hallgassunk, fejezzük ki elégedetlenségünket amiatt, miként viselkedik a rendőrség, az ügyészség és a legfőbb képviselőink! Hedvig ügye nemzetiségek felett is egyesít! Érdekünk, hogy ne maradjunk csendben, hogy támogassuk a közügyekben való részvételt. Azt akarjuk, hogy az igazságszolgáltatás segítsen a tisztességes embereken, igazságot akarunk mindenkinek!
Hedviggel hónapokkal ezelőtt egyeztettünk, szerettünk volna egy országos reklámtábla kampányt indítani és a tárgyalás napjára szeptember 28-ára egy nagyszabású tüntetést összehívni. Hedvig kérésére azonban lemondtunk erről, ezért csak egy kisebb figyelemfelhívó kampányt indítottunk Nyitra városában.
Egyúttal tárgyalóasztalhoz hívtuk az MKP, a Most-Híd, és az MKDSZ pártok elnökét a jövő hétre, ahol terveink szerint egy közös nyilatkozatot tudunk elfogadni majd Hedvig ügyében. Tolmácsoltuk feléjük Hedvig kérését, hogy ne szervezzenek a tárgyalás napjára tüntetést. A közéletet teljesen uralják a bevándorlókkal kapcsolatos témák. Eközben elfeledkezünk közösségünk problémáiról.
Látjuk Robert Fico mennyire ellenzi a bevándorlási kvótát, közben saját maga Robert Kaliňákkal karöltve csinált Hedvigből bűnöst és üldözöttet. Hedvig az üldözések miatt, saját családja biztonsága érdekében hagyta el Szlovákiát, lett voltaképp migráns! Egy másik országban találta meg a boldogságát, ahol békében élhet családjával. Sosem szabad elfelejteni ezeket a tetteket” – áll a Fontos vagy! mozgalom sajtóközleményében.

Igazságot Hedvignek!

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleAki nem kér menedékjogot, az nem menekült
Next articleFürdőzzünk ősszel a szabadban!