HAZA Egyéb Fico: „Minek akarja tudni, Nicholson úr?”

Fico: „Minek akarja tudni, Nicholson úr?”

771
hirdetés

43296 Valódi a Gorilla-akta Nicholson szerint, amelynek valódiságát a kormányfő és köztársaságielnök-jelölt Robert Fico megkérdőjelezte, csupán tereferének minősítve azt. A Szlovák Titkosszolgálat (SIS) 7 tisztje is megerősítette azonban a valódiságát Tom Nicholson újságírónak. Az oknyomozó újságíróval Eugen Korda készített videó beszélgetést, amelyet az alábbiakban összegzünk.
Nicholson szerint Robert Ficónak százegy lehetősége is lett volna már arra, hogy világosan elmondja, járt-e a Gorilla-aktában emlegetett konspirációs lakásban, és hogy konkrét állást foglaljon az akta tartalmával kapcsolatban. Nicholson elmondta, hogy egy héttel a választások előtt egy étteremi asztalnál ülve Ficóval, konkrétan nekiszegezte a kérdést a kormányfőnek, hogy járt-e a szóban forgó lakásban, amire ő azt felelte: „Nicholson úr, mire menne ezzel az információval?” „Másrészt viszont azt sem gondolom, hogy Fico úrnak kellene tájékoztatást nyújtania erről az aktáról” – fűzte hozzá Nicholson. Természetesnek tartom, hogy a nyilvánosság szeretné végre tudni, hogy a Gorilla-akta valódi-e, avagy sem, de ennek az információnak a titkosszolgálattól kell jönnie. Amennyiben tehát Fico úr komolyan gondolja mindezt, akkor fel kell mentenie a titoktartási kötelezettsége alól a titkosszolgálat igazgatóját, és mondja meg végre a SIS, hogy volt-e ilyen akció vagy sem” – vélekedik Nicholson.
Az újságíró szerint a bizonyítékok azoknak adnak igazat, akik azt mondják, hogy a Gorilla-akta inkább igaz. „Hét magas beosztású tiszttel is beszéltem személyesen a Gorila-irat által ecsetelt időszakból, és mindegyikük azt állította, hogy az akta igaz. Nem azt mondták, hogy van benne némi igazság, hanem nevetve mondták, hogy természetesen igaz. Mindnyájan tudtak róla, a titkosszolgálat törvényes akciója volt” – mondta. „Ha tehát Robert Fico azt gondolja, hogy ez hazugság, akkor ő vagy a Penta az összes pénzével találjanak egyetlen olyan titkosszolgálati tisztet, aki képes tárgyilagos információkat adni, és hajlandó azt mondani, hogy az egész nem igaz. Eddig nem sikerült ilyet találniuk, és azt hiszem, hogy ezután sem találnak, mert ez az egész ügy igaz” – jelentette ki Nichoson.
Robert Fico kormányfő azonban azon kívül, hogy kétségbe vonta a Gorilla-akta valódiságát, Nicholson személyét is megkérdőjelezte, arra hivatkozva, hogy mivel állítólagos maffiatagokkal volt kapcsolatban megbízhatatlan. Az oknyomozó újságíró szerint ezek az ő módszereik, befeketíteni a hírnököt, nem pedig a hírt. „Nem hiszem, hogy szégyellenem kellene magam bármiért is, azért, hogy tényleg találkozgattam a maffiózókkal, és találkozgatnék velük továbbra is szívesen, mert ez a munkám része” – fűzte hozzá Nicholson. Azt állítja, anélkül nem írhat a maffiózókról, hogy nem tudná, miről ír. Véleménye szerint, ha Ficónak kifogásai vannak azzal kapcsolatban, hogy valaki, aki találkozott a maffiózókkal bármit is nyilvánosan mondjon, akkor előbb talán nézze meg Harabint. „Ha a Legfelső Bíróság elnökénél nem zavarja ez, akkor nem hiszem, hogy egy Nicholsonnál zavarnia kellene ennek őt” – mondta Nicholson.
Arra a kérdésre, hogy kivizsgálják-e a Gorilla-ügyet, Nicholson azt felelte, hogy szerinte nem. „És nemcsak azért gondolom ezt, mert eddig semmilyen valós hírrel nem rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy mit vizsgáltak ki és milyen eredménnyel, például hogy honnan szerezte az alaptőkéjét a HM Invest, Malchárek házának tulajdonosa. Azt látjuk azonban, hogy a fő bejelentő, azaz a személyem ellen különböző dolgokat húznak elő, például régi hangfelvételeket, amelyek a rendőrségen volt. Ez az ő módszerük befeketíteni azt, aki az ügyről egyáltalán beszél vagy ír. És egyáltalán nem azzal foglalkoznak, hogy az ügy megtörtént-e avagy sem” – mondta.
Korda kérdésére, miszerint a Piťo-banda tagjával történt beszélgetés hangfelvételének közzététele azzal a céllal történt tehát, hogy megkérdőjelezzék Nicholson személyét, s ezzel az egész Gorilla-ügyet, az újságíró azt válaszolta, bár ő nem beszélt azzal az emberrel, aki ezt tette, de van ennek egy ilyen logikája. „És mivel legalább egy hangfelvétel a Fico-kormány idején készült, úgy vélem, hogy a cél világos: megkérdőjelezni azt az embert, aki a Gorilláról ír, majd rajta keresztül az egész Gorilla-ügyet, amely csak egy olyan ember kitalációja, aki kétes kapcsolatokkal rendelkezik” – zárta Nicholson.

.týždeň.sk nyomán dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSzilveszteri futás Tatán
Next articleAz ÜDVHOZÓ misztériuma