HAZA KULTÚRA ErődFeszt május 17-én a Monostori Erődben!

ErődFeszt május 17-én a Monostori Erődben!

1247
hirdetés

„Az Erőd legyen Veled!”

100Folk CelsiusA nemrégiben megújult komáromi Monostori Erőd május 17-én egy színes családi fesztiválra várja a kikapcsolódni vágyókat. Az ErődFeszt változatos programkínálatában mindenki megtalálja a neki való szórakozást ebben a világörökségi címre is pályázó műemléki környezetben. Kiváló zenei koncertek, színházi és tánc produkciók, gyerekprogramok, történelmi játékok, dunai sétahajózás, ingyenes kisvonat, lovaskocsizás, valamint kézműves-és sörkülönlegességek, Fröccs- és Grillterasz várják a család apraja-nagyját. A Bástya Színpadon az ország egyik kedvencnői előadója, Radics Gigi és népszerű férfi énekese, Kocsis Tibor adnak koncertet. A kicsik számára a világ- és gyerekzenét vegyítő Bogármuzsika és a legendás 100Folk Celsius zenekar húzzák a talpalávalót. A gyerekek jó kedvéről a Cakkumpakli Színház, a felnőttek hangulatáról pedig a Dumaszínház előadója gondoskodik; de lesz néptáncbemutató, Dob Show, és amikor a hangulat a tetőfokára hágott, zárásként egy óriási Duna-parti Erőd-party várja a bulizni vágyókat a Funny Rollins Showbanddal. Emellett a Duna partján az Ágostones Masírband fúvóskoncertje és a klub sláger átdolgozásokat akusztikusan előadó Bohemian Acoustic produkciója lesz hallható. Mindeközben a bátrabbak a győri Nádasdy Hagyományőrző huszárok komáromi laktanyájában élhetik át a katonaélet mindennapjait. Lesz lovasbemutató, célbalövés, fegyvermustra, vívás és kocsiztatás…
Amíg a kemény legények és férfiak katonáskodnak, addig a gyerekeket a koncertek mellett sok-sok más izgalmas kikapcsolódási lehetőséggigi_21 várja. Az Öko-játszóház és a mostanság egyre népszerűbb Scrapbook készítés mellett, doboktatással és „Csináld magad” kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket, melynek keretében tűzzománc ékszereket készíthetnek, fazekasságot tanulhatnak, korongozhatnak, selyemfestésen és powerpolos szobrászkodáson vehetnek részt. Az ErődFeszt élményt a bőséges választékú Grillterasz, a Sörkülönlegességek Udvara és a Fröccsterasz Borbár teszi teljessé, ahol a nagy nyári rozéteszt akciós borkóstolója keretében szavazhatunk az idei év legjobb rozéjára! A fesztivál alatt is kirándulni vágyók vezetett erőd- és kazamatatúrákon fedezhetik fel ezt az egyedülálló történelmi helyszínt; a kényelmesebb turisták pedig kisvonatozhatnak a város és az erőd között, vagy részt vehetnek a kikötőből induló sétahajózáson, mely során megcsodálhatják a Dunai Bástya egykori tűzerejét, valamint a Duna és a Vág természeti csodáit. A Monostori Erőd Nonprofit Kft. folyamatos fejlesztéseinek és rendezvényeinek nem titkolt célja, hogy a Komáromi Erődrendszer egy euro-regionális rangú, határon is átnyúló kulturális és idegenforgalmi központ legyen. Ennek a törekvésnek a része az ErődFeszt, amelyre sok szeretettel várják a kikapcsolódni vágyó itthoni és határon túli családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A rendezvény az erőd kedvezményes belépőjegyeivel látogatható!

Időpont: 2014. május 17. (10:00-22:00)

Helyszín: Komárom, Monostori Erőd

www.erod.hu

 

BELÉPŐ:

A belépés 6 éves korig ingyenes!

Felnőtt jegy: 1500 Ft

Diák és nyugdíjas jegy: 1000 Ft

Családi jegy (2 felnőtt és max. 3 gyerek 14 éves korig): 2500 Ft

 

A jegy tartalmazza a vezetett erőd- és kazamatatúrákat.

 

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

__________________________________________________________________________________________
ERŐDFESZT PROGRAM

 

Színpadi programok

 

Bástya Színpad
10.00-10.50 Cakkumpakli Színház: Az állatok nyelvén tudó juhász
11.00-12.00 Bogármuzsika

12.15-13.00 Dumaszínház: Orosz György
13.15-13.45 Jászai Mari Népház Formációs Táncbemutatója
14.00-15.00 100Folk Celsius
15.00-16.45 Cakkumpakli Színház: A fakatona
16.15-17.00 Kocsis Tibor
17.00-17.45 DOB SHOW: Kudumba
19.00-20.30 Radics Gigi és zenekara
21.00-22.30 Duna-parti Erőd-party a Funny Rollins Showbanddal

Duna Színpad
13.30-14.30 Ágostones Masírband fúvóskoncert
15.00-17.30 Sunset DJ-szett: reggie, oldies, chill
17.45- 18.45 BohemianAcoustic koncert

Egyéb programok
Erőd Belső Udvar:

 • HUSZÁR BEMUTATÓ ÉS TÁBOR: Csak az menjen katonának… Éld át a katonaélet mindennapjait a győriNádasdy Hagyományőrző huszárok komáromi huszárezred laktanyájában!

Bemutató délelőtt és délután. Lógondozás, lovaglás, fegyvertisztítás, célbalövés, fegyverek ismertetése és kipróbálása,lovasbemutató, vívás,kocsiztatás…

 • Ugrálóvár és Csúszda

Dunai Bástya belső terei és a Duna-part:

 • Hajókázás, ingyenes kisvonat és lovaskocsizás
 • Interaktív Scrapbook oktatás: Kreatív albumkészítés, emlékmegőrzés. A mindennapi, vagy ünnepi emlékeinkmegőrzését teszi lehetővé a scrapbook papírok, kiegészítők és kommentárok használata. A saját életünk eseményeit konzerválhatjuk, hogy gyermekeinkre egy felbecsülhetetlen értékű örökséget hagyjunk majd.
 • „Csináld magad” kézműves foglalkozások: tűzzománc ékszerek készítése; fazekasság, korongozás; selyemfestés; Powerpolos szobrászkodás (ragasztásos technika: ragasztót kennek, anyagról megformázzák, és ha megszárad kész a szobor).
  • Öko-játszóház
  • Dobogás- doboktatás
  • Egyéb gyerekprogramok: arcfestés; csillámtetoválás; lufihajtogatás…
  • Hórihorgas Hujákolók

  Gasztronómia:

  • Fröccsterasz Borbár – Nagy Nyári Rozéteszt! Akciós rozékóstolás szakértőkkel; alegjobb rozé megválasztása!
  • Sörkülönlegességek Udvara
  • Grillterasz: helyben sütött finomságok, egytálételek, kürtőskalács, kenyérlángos…

 

(PR)

dunataj.sk

hirdetés