HAZA RÉGIÓ ERASMUS + A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai Budapesten

ERASMUS + A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai Budapesten

872
hirdetés

erasmus_kep_2A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjainak első ízben nyílt lehetőségük arra, hogy külföldön is kipróbálják szakmai felkészültségüket és rátermettségüket. Az Erasmus+ program keretében 19 diák kapott lehetőséget, hogy három hetes, budapesti szakmai gyakorlaton vegyen részt.

A program szeptember 4-én indult, amikor az iskola diákjai elutaztak Budapestre, két kísérőtanárral.  A Budapesten eltöltött három hét alatt a diákok megismerték az ottani munkakörülményeket és szakmai követelményeket, elvárásokat. Az idegenforgalom szakon tanulók két patinás hotelben tapasztalhatták meg a vendéglátással és idegenforgalommal kapcsolatos teendők szépségeit és buktatóit. A Budai Vár közelében elhelyezkedő öt-csillagos Szent György Hotelben, és a belváros közelében fekvő Rubin Hotelben, bepillantást nyertek a szállodaipar működésébe, és aktív részesei voltak a mindennapi munkálatoknak.

A grafikus és beltéri dizájn szakon tanuló diákok szintén neves budapesti cégeknél leshették el a szakma fortélyait. Olyan feladatokban vettek részt, mint a weboldaltervezés, a pestiek által közkedvelt hírlap, a Pesti Est grafikai munkálataiban is segédkeztek, illetve prezentációt készítettek a MYD-II tervező iroda külföldi ügyfeleinek. Két szerencsés beltéri dizájn szakon tanuló diák pedig egy lakásfotózáson is részt vehetett, ahol a tervező iroda részletesen bemutatta az általuk berendezett lakást egy neves lakberendező magazinnak.

Az Erasmus+ program célja nemcsak a szakma gyakorlati oldalának megismertetése, fontos szempont hogy a diákok megismerjék az adott ország kultúráját, és aktívan töltsék el a szabadidejüket. Annak ellenére, hogy a legtöbb diák még sohasem volt egyedül, hosszabb ideig egy ilyen nagyvárosban, hihetetlenül gyorsan felvették Budapest nyüzsgő ritmusát. Sokan eddig csak a televízióban, könyvekben látták a Parlamentet, Hősök terét, Halászbástyát, Gellért-hegyet vagy éppenséggel a Margit-szigetet, ám az itt töltött idő alatt igazi pestiként, akár minden délután meglátogathatták a magyar főváros ikonikus helyeit.

Reméljük, hogy a diákok a szakmai gyakorlat ideje alatt sok hasznos tapasztalatra tettek szert, melyek segítségükre lesznek a további tanulmányaikban, a pályaválasztásban, illetve a munkavállalásnál is előnyre tehetnek szert, hiszen a sikeresen elvégzett Erasmus+ program résztvevői, nemzetközileg is elismert oklevélben részesültek.

 

Szetei Zsuzsa, a gútai magániskola tanára

 

 

dunataj.sk

 

hirdetés
Previous articleKvótareferendum – Bugár: elvakultság, hogy a kormány győzelemként adta el a vereséget
Next articleÖtvenéves a Komáromi Kamarazenekar (1.)