HAZA KÜLFÖLD Eloltották a tüzet az etyeki Korda Filmstúdióban

Eloltották a tüzet az etyeki Korda Filmstúdióban

5624
hirdetés

Eloltották az etyeki Korda Filmstúdió egyik körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában keletkezett tüzet – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd kora délután az MTI-vel.

    Farkas-Bozsik Gábor tájékoztatása szerint a lánggal égés megszűnt, a hő- és füst eltávolítását végzik jelenleg a tűzoltók.
    Több ponton még izzás és parázslás tapasztalható, amit az átszellőztetés után tudnak teljesen visszahűteni – tette hozzá.
    Elmondta, hogy megfeszített munkájuk eredményeként más épületben nem keletkezett kár. A csarnok tetőszerkezete a folyamatos hűtés következtében nem omlott be, de egy nyílást vágnak rá, hogy a füst könnyebben távozzon.
    A szóvivő korábban azt mondta, a tűzben senki nem sérült meg. Az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak. A tűz keletkezésekor a csarnokban tartózkodók mindannyian biztonságos helyre menekültek.
    Farkas-Bozsik Gábor közölte, hogy az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó.
    Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője elmondta: az elmúlt napokban filmet forgattak a műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban.
    A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak – tette hozzá. A Korda Filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz.
    A stúdióban a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják. A produkció képviselője az MTI-vel azt közölte, hogy a tűz kitörésekor éppen nem forgattak, igyekeznek felmérni a károkat, a tűz okát egyelőre nem tudják.

MTI

hirdetés
Previous articleA gútai fiatalok mertek nagyot álmodni…
Next articleTöbb mint 72 ezer jegyet váltottak eddig a Kincsemre