HAZA BULVÁR Életmentés Béres Alexandrával

Életmentés Béres Alexandrával

837
hirdetés

Életmentés Béres Alexandrával Magyarországon naponta közel hatvan ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében – hallhattuk egy mai sajtótájékoztatón, melynek során hat defibrillátort adtak át Budapest öt kerületében.

A szívmegállásos esetekben a túlélési arány közel 60% – Európában. Nálunk azonban (megfelelő technikai háttér hiányában) csak 2-3%-ról beszélhetünk! Ezen a drasztikus arányon kívántak javítani egy fitness-hálózat vezetői, akik termeikben automata defibrillátorokat helyeztek el. Egy ilyen készüléket láthattunk használat közben, miközben Béres Alexandra a kezdeményezés hátteréről beszélt stábunknak.

„Hat készüléket vásároltunk, és helyeztünk el non-stop nyitvatartó edzőtermekben, hogy segítsük az embereket nem csak a sportolás közbeni egészségfejlesztésben, hanem ha véletlenül valami gond történik, akkor is legyen a helyszínen segítség. Ezzel kicsit irányt is próbálunk mutatni másoknak. Örülnénk neki, ha akár a köztereken, akár a metróban, akár áruházakban és más edzőtermekben is lenne defibrillátor. Ez lenne a cél.” – tudhattuk meg az egykori fitness világbajnoktól.

TABUTV.HU

hirdetés
Previous articleRECEPTEK: Burgundi marharagu
Next articleLemondták a Boldoghy-Gyurcsány vitaestet