HAZA BELFÖLD Egy iszlám szervezet tiltakozott Fico kijelentése miatt

Egy iszlám szervezet tiltakozott Fico kijelentése miatt

994
hirdetés

ficoKözleményben tiltakozott a szlovákiai Iszlám Alapítvány hétfőn Robert Fico szlovák kormányfőnek egy vasárnapi televíziós vitaműsorban a muzulmánokkal kapcsolatban tett általánosító kijelentése miatt.

    A szlovák kormányfő a TA 3 szlovákiai hírtelevízió egyik műsorában a migránsválságról és a párizsi merényletekről beszélt.
    „Minden, a Szlovák Köztársaság területén tartózkodó muszlimot megfigyelés alatt tartunk. Többségükben legálisan itt tartózkodó emberekről van szó” – jelentette ki Robert Fico, amikor arról beszélt, hogy a párizsi merényletekkel milyen biztonságnövelő lépéseket tesznek.
    „Robert Fico nyilvánosan lerombolta azt a mítoszt, hogy Szlovákia demokratikus és szabad ország” – reagált a szlovák miniszterelnök vasárnapi kijelentésére az Iszlám Alapítvány nevű szervezet. Közleményükben rámutattak: a kormányfő fenyegető tényezőként jelölte meg saját országa lakosságának egy részét, s tette ezt anélkül, hogy ezt bizonyító bírósági döntés vagy a rendőrségtől származó gyanúsítás lett volna a kezében, mindössze az érintett csoport vallási hovatartozása alapján.


MTI

Fotó: illusztráció, J.I., dunataj.sk

hirdetés
Previous articleDiákhét a Selye János Gimnáziumban
Next articleEURO 2016 – Bernd Storck marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya