HAZA BELFÖLD Döntött a Most-Híd Országos Tanácsa a megyei választásokról

Döntött a Most-Híd Országos Tanácsa a megyei választásokról

818
hirdetés

A Most-Híd Országos Tanácsa mai pozsonyi ülésén jóváhagyta a megyei választások kerületi koalícióit.

A Pozsonyi kerületben a Most-Híd az SDKÚ-DS, a KDH, az SaS, az MKP, az OKS és a Zöldek koalíciójának részeként indul.
A megyeelnöki tisztségben a párt az SDKÚ-DS jelöltjét, Pavol Frešót támogatja – jelentette be az Országos Tanács mai ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Solymos László, a párt alelnöke.
„Nagyszombat-megyében indítjuk az egyetlen megyeelnök-jelöltünket, Nagy József volt környezetvédelmi minisztert” – tájékoztatott továbbá Solymos, aki szerint pártja ebben a megyében egyedül indul a választásokon. Nyitra-megyében az alelnök szerint sikerült megtörni a magyarellenes koalíciót, így a Most-Híd a jobboldali koalíció részeként a NOVA, az OKS, az SaS és az SDKÚ-DS pártokkal együtt indul koalícióban. „Megyeelnökként ebben a megyében Tomáš Galbavý független jelöltet támogatjuk” – fűzte hozzá Solymos.
A Besztercebányai kerületben is egyedül indul a megyei választásokon a párt, megyeelnöknek pedig Ľudovíti Kaníkot (SDKÚ-DS) támogatja. A széles jobboldali koalíció része lesz a Most-Híd a KDH-val, SDKÚ-DS-szel, NOVA-val, SaS-szel és az OKS-szel egyetemben Trencsén-megyében, ahol megyeelnöknek a jobboldal közös jelöltjét, Jozef Lohyňát támogatja – tájékoztatott Solymos. A jobboldali koalíció része lesz a Most-Híd Zsolna-megyében is a KDH-val, SDKÚ-DS-szel és az SaS-szel együtt, a megyeelnöki tisztségbe itt Miroslav Mikolášik jelölését támogatják. Az Eperjesi kerületben Ján Hudacký (KDH) nyerte el a Most-Híd támogatását, ahol a párt a KDH-val és az SDKÚ-DS-szel közösen indul a választásokban. „Csak egyetlen megye – Kassa-megye maradt nyitott kérdés, ahol a KDH-val már megegyeztünk, és ez a koalíciós szerződés nyitott az SDKÚ-DS, valamint további jobboldali pártok számára is” – jelentette ki Solymos, aki szerint az OT megbízta a párt elnökségét, hogy hagyja jóvá ezt a lehetséges koalíciót.
A Most-Híd Országos Tanácsa jóváhagyta továbbá a párt választási kampányát is, a kampány költségvetésének növelését és Pavol Hrušovský támogatását is a jövő tavasszal esedékes köztársaságielnöki-választáson. „Hrušovský úr majd eldönti, hogy indul-e vagy sem, mi meg úgy döntöttünk, hogy szüksége van a támogatásunkra, amelyet az elnökségünk már kinyilvánított, de úgy gondolom, fontos, hogy az Országos Tanácsunk is kifejezze a támogatását” – jelentette ki Bugár Béla, a párt elnöke.
Solymos tájékoztatása szerint a párt központja mintegy 80 ezer eurót fordít a megyei választásokra, elsősorban a választási részvétel támogatására. „A többit a jelöltekre és a kerületi struktúrákra hagyjuk” – fűzte hozzá az alelnök.

TASR nyomán, dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleTovábbra is műsoron a Made in Hungária a komáromi Jókai Színházban
Next articleKomáromi autótesztelő: Honda Civic 1.6 i-DTEC: Nagyon kellett ez a motor!