Kezdőlap RÉGIÓ Diáknapi hangulatban

Diáknapi hangulatban

219
MEGOSZTÁS

A komáromi Gépészeti és Elektrotechnikai Szakközépiskola tanulói november 18-án vidám, gondtalan napnak néztek elébe. Már az iskolaépület előcsarnokában, a modern technikának köszönhetően, a versenyzők kivetítőn kisérhették figyelemmel az egyes versenyszámok helyszínét, időpontját.

Az első osztályosok avatásával párhuzamosan elkezdődött a diáknapi program érdekes vetélkedőkkel, fejtörőkkel. A feladatokkal, amelyek logikai
rátermettséget, nyelvi, zenei és filmesztétikai ismereteke is igényeltek, a résztvevők nehezen boldogultak volna kreativitás és ötletesség híján. A megmérettetésből a sportkedvelők is kivehették részüket, hiszen az asztaliteniszen, a kosárlabdán, a sportlövészeten, valamint a floorballon kívül is még több, más sportágban is próbára tehették rátermettségüket. Az előző évekhez hasonlóan, az idei diáknapon sem volt hiány a Rubik kockát boszorkányos gyorsasággal kirakó, logikus, csavaros észjárású diákokból. Az angol előadó – és dalfordító versenyben, akárcsak az angol szólások és kifejezések értelmezésében is sokan remekeltek. Nem volt más a helyzet a német nyelvvel sem. A német szakos tanárok által megszerkesztett feladatcsoport minél több német kifejezés, valamint szókapcsolat gyűjtésére ösztönözte a lelkes iparistákat. A filmsorozatok kedvelői is úgy érezhették, eljött az ő idejük. A képernyő előtt eltöltött időnek hála, remekül, szinte kapásból megválaszolták a népszerű sorozatokkal összefüggő kérdéseket, feladatokat. A pontszámok összeadása után megszületett az eredmény, mely alapján a győztes osztály, az 1. C örülhetett a jutalomnak. A finom tortán kívül egy osztálykirándulásra szánt szabadnapot nyertek, valamint olyan utalványt, melyet különféle finomságokra válthatnak be az iskola falatozójában. Az önfeledt hangulatú diáknap szervezőit, Németh Izabella és Dózsová Petra tanárnőket köszönet illeti az igényes szórakozást nyújtó, ötletes programok biztosításáért.

 

PaedDr. Tóth Katalin

 

DUNATÁJ HETILAP 48/2019

hirdetés