HAZA RÉGIÓ Dél-Komáromban van a legkevesebb álláskereső a megyében

Dél-Komáromban van a legkevesebb álláskereső a megyében

879
hirdetés

5Minden évben megtartják, így már hagyománya van a munkáltatói fórumsorozatnak megyénkben. Január 22-én városunkban tájékoztatták a meghívott vállalkozásokat és szolgáltatásokat a szervező Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkatársai. Az ülésen részt vett dr. Molnár Attila polgármester is.

A jelenlévőket Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott köszöntötte, aki elmondta: a 2013-as esztendő utolsó negyedévi összesítése alapján a megye munkanélküliségi rátája 6,7 %-os, ami javulást mutat az előző negyedévhez képest.

– A komáromi városi 4,5 %-os adat pedig kimagaslóan jó a megyét nézve. Főleg úgy, hogy másfél éve egy 2000 fős leépítéssel kellett megküzdeni. Azonban az elbocsátottak 80 százalékát 6 hónapon belül vissza tudtuk helyezni a munkaügyi piacra. A foglalkoztatási mutató is arányosan növekszik, ez pedig jobb, mint a munkanélküliségi ráta csökkenése, hiszen az a cél, hogy a foglalkoztatottság növekedjen – magyarázta a kormánymegbízott.

A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseit taglalta Hajasné dr. Hertelendi Valéria a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, aki kitért a kormányzati támogatásokra és a különböző mikor-, kis- és középvállalkozásokat érintő programokra is. Szó esett a munkáltatók aktuális adóügyi feladatairól és, Emődi Ferencné a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv igazgatója pedig azokról az irányelvekről és hatósági ellenőrzési tervekről adott tájékoztatást, ami alapján 2014-ben a hivatal munkatársai a munkáltatók ellenőrzését végzik majd.

Galéria: Munkáltatói fórum 2014

komarom.hu

hirdetés