HAZA BELFÖLD Lezárta Malina Hedvig ügyének vizsgálatát a szlovák főügyészség

Lezárta Malina Hedvig ügyének vizsgálatát a szlovák főügyészség

1050
hirdetés

Lezárta a Malina Hedvig ellen hamis tanúzás gyanúja miatt indított vizsgálatot a szlovák főügyészség, amely várhatóan vádemelési eljárást kezdeményez az ügyben a bíróságon – számolt be honlapján a nő ügyvédjének közlésére hivatkozva a Sme című szlovák liberális napilap csütörtökön.

Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje – miután megismerkedett a vizsgálat eredményeivel – a szlovák lapnak azt mondta: várhatóan vádemelési eljárással folytatódik az ügy. „Az ügyésznő közvetve ezt mondta nekünk” – tette hozzá.
„Az ügy vizsgálati anyagának áttanulmányozása ma lezárult” – erősítette meg később Andrea Predajnová, a főügyészség szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.
Roman Kvasnica az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: megdöbbentőnek tartja, hogy az ügyésznő már az egyeztetés kezdetén közölte velük: a vizsgálati anyagot továbbítják a bíróságra. „Mondta ezt anélkül, hogy lehetőséget kaptunk volna arra, hogy olyan lépésekre tegyünk javaslatot, amelyek elvben cáfolhatták volna védencem állítólagos bűnösségét” – hangsúlyozta az ügyvéd.
Malina Hedvig ügye 2006. augusztus 25-én kezdődött, amikor az akkor 23 éves diáklányt Nyitrán két férfi megverte. A lány vallomása szerint azért, mert magyarul beszélt. Az ügy vizsgálatát még ugyanabban az évben, szeptemberben lezárta a rendőrség, amely arra a következtetésre jutott, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy azt a nő elmondta. Ezt követően, 2007 májusában Malina Hedvig ellen hamis tanúzás vádjával eljárást indított a szlovák főügyészség. Ennek az ügynek a vizsgálatát zárta le az ügyészség most, közel hét év után.
A vizsgálat évei során a közben kétgyermekes édesanyává vált egykori diáklányt az ügyészség több alkalommal is berendelte elmeorvosi vizsgálatra, arra hivatkozva: ki akarják deríteni, milyen elmeállapotban volt az őt ért támadás, illetve az azt követő kihallgatások idején. Ezeket a vizsgálatokat érdemben egyszer sem sikerült lefolytatni, legutóbb, decemberben amiatt, mert az orvos szakértő elutasította annak elvégzését.
Malina Hedvig decemberben felvette a magyar állampolgárságot, s közölte: januárban családjával együtt Győrbe költözik. A nő ügyvédje ezzel összefüggésben az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Hedvig még nem költözött el, de azután is, hogy ez megtörténik, eleget fog tenni az esetleges idézéseknek, megjelenik a tárgyalásokon.

http://www.sme.sk/c/7077043/prokuratura-uzavrela-kauzu-malinova-vysledok-nepovedala.html

MTI

hirdetés
Previous articleAz antiszemitizmus ma is kísérti Európát
Next articleDél-Komáromban van a legkevesebb álláskereső a megyében