HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Derítsd ki, ki törölt Facebookon!

Derítsd ki, ki törölt Facebookon!

1086
hirdetés

A közösségi oldal erről mélyen hallgatna, de ettől még megoldható.

Nincs másra szükség, mint egy Chrome vagy Firefox típusú böngészőre és az Unfriend Notify for Facebook nevű kiterjesztésre.

Az előbb linkelt weblapon rá kell nyomni az „activate” gombra és a felugró fülön telepíteni a böngészőnknek megfelelő kiterjesztést – ezek után automatikusan kapjuk az értesítőt, ha valaki törölni mer minket a Facebookon. Sőt, a közösségi oldal „Ismerősök” oldalán a „Lost Friends” feliratra kattintva áttekinthetjük az (installálás óta) elvesztett barátokat is.

A telepítés előtt azonban érdemes átgondolni, hogy az ember tényleg tudni akarja-e, ha valaki megszakítja vele a facebookos kapcsolatot – a végén még annyira felhúzza magát, hogy az ex-ismerőst kórházba juttatja.

Őket senki sem törölte

Mert nincsenek a Facebookon. Míg itthon még rengeteg fiatalember jelöl be ipari mennyiségű lányokat udvarlás gyanánt, nyugaton már sok fiatal egyáltalán nem használja a Facebookot. New Yorkban már igen korán elkezdenek könyörögni a gyerekek, hogy lehessen Facebook-profiljuk, de 13 éves kor alatt ez nem lehetséges. Szinte a vezetői engedéllyel, vagy az alkoholfogyasztást engedélyező 21 éves korhatár eléréséhez hasonlóan vágyakoznak arra, hogy 13 évesek legyenek. Aztán hiába. Ma a 13 évesek már az Instagramon szövik a közösségi hálót. A Facebook egy olyan dolog volt, mint régen az autóvezetés – „ha én nagyfiú leszek, ugyanúgy lesz Facebookom, mint a papának” – vicces, ugye. Egy átlagos 13 évesnek már csak egy ismerőse van a Facebookon, a nagymamája, ezért nem használja. A mai srácok nem „barátokat”, hanem „követőket” gyűjtenek. De tényleg, melyik kamasz menne ugyanarra a helyre bulizni a szüleivel? És még valami: a Twitter sokkal egyszerűbben kezelhető, mint a Facebook. Hát ennyi – a mai tiniket már nem aggasztja, ki törli őket a kék oldalon, mert az maximum a nagymamájuk lehet.

Hír24

hirdetés
Previous articleDél-Komáromban van a legkevesebb álláskereső a megyében
Next articleMagyar Kultúra Napja – Himnusz-est