Kezdőlap RÉGIÓ Dél-Komáromba jön a Richter Egészségváros

Dél-Komáromba jön a Richter Egészségváros

453
MEGOSZTÁS

Az ingyenes szűrések reggel 9.00-től délután 17.00 óráig várják a látogatókat, akik minden egyes szűrésért, tanácsadásért illetve előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypontot kapnak, amelyet a Selye János Kórház javára ír jóvá a cég. A támogatásból a vastagbél-szűrésre szolgáló kolonoszkóp beszerzését tervezi az intézmény. A Richter mindezen felül 2 millió forint alapadományt is felajánlott a kórháznak.

Az esemény helyszínén több mint 30 sátorban várják az egészségükért tenni vágyókat többek között olyan szűrővizsgálatokkal, mint prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés, érszűkület-vizsgálat, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés vagy éppen szív- és érrendszeri kockázatfelmérés. Továbbá fontos egészségügyi tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témákban (fogamzásgátlás, változókor, kismama-tanácsadás, mell-önvizsgálat), memóriazavarok, szorongás és depresszió, szenvedélybetegségekkel kapcsolatos kérdésekben, vagy akár gyógyszerészi, illetve táplálkozási és ételintolerancia témákban is. A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással segítenek a szakemberek.

A változatos programok tartalmas időtöltést ígérnek. Sokakat érintő témájú előadások hallhatók Szily Nóra közismert pszichológus, Zsiros László Róbert tudománykommunikációs szakember, és Jaksity Kata közéleti személyiség által. Béres Alexandra fitnesz világbajnok táplálkozási és testmozgás tanácsokat ad a mindennapokra. Közös tornaórát tart Katus Attila aerobik világbajnok. A program indulása óta a rendezvénysorozatot fővédnökként támogatja Rudolf Péter Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész, akivel személyesen is találkozhatnak a komáromiak. A családok számára bábszínház, gyermeksarok, zenei- és táncprodukciók teszik teljessé a napot: a KVSE FIT-KID, a Garabonciás Folklór Együttes, a Happy Dance Akrobatikus Rock & Roll Sporttánc Egyesület, sztárvendégként színpadra lép Kocsis Tibor. Az esemény házigazdája Barabás Éva műsorvezető lesz.

A nap programja az önkormányzat és a Selye János Kórház szervezésében egy közös egészségsétával indul reggel 9 órakor a Szabadság térről a Jókai Ligetbe a Tam-Tam Duo kíséretében. A sétához bárki csatlakozhat, aki az egészségtudatosság ügyét fontosnak tartja és tevőlegesen tesz is érte. Az egészségsétával a rendezvényre érkezők dupla részvételi adományponttal járulnak hozzá az adomány gyarapításához.

Dr. Molnár Attila polgármester, dr. Lőrinczi Enikővel, a Selye János Kórház főigazgatójával és Csaba Lajossal, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályvezető-helyettesével közösen tartott sajtótájékoztatója alkalmával bejelentette, amekkora összeggel segíti a kórház működését a Richter a nap végén összegyűlő adománya, az önkormányzat ugyanennyi saját forrású támogatást biztost az intézmény részére!

– Ez a bejelentés, illetve az Egészségváros programban való részvételünk is azt a célt szolgálja, hogy a helyiek még inkább otthonunknak tekintsék városunkat, Komáromot! – fogalmazott a polgármester.

Részletes program a csatolmányban és itt!

Kapcsolódó letölthető dokumentum

 

 

hirdetés