HAZA DUNATÁJ Czöpek Valéria sikere a biológiai olimpián

Czöpek Valéria sikere a biológiai olimpián

1164
hirdetés

czöpekvaliAz ekeli Hetényi János Alapiskola évek óta bekapcsolódik a biológiai olimpia versenybe. Tanulói a biológiai és a környzetvédelmi szakkör keretein belül készülnek fel a megmérettetésre, az elmúlt években rendre a járási fordulók eredményes megoldói közé tartoznak.

Tavaly, a 2011/12-es tanévben, a BiO „D“ kategóriában, azaz a hatodik és hetedik évfolyam számára megrendezett verseny elméleti-gyakorlati részében (a második versenyág az ún. poszteres projektek versenye) már feltűnt iskolánk tehetsége, Czöpek Valéria hetedikesként, aki akkor is az első helyen végzett. A „D“ kategóriában nincs kerületi forduló, így az akkori eredmény nem járt továbbjutással.

Idén februárban a BiO „C“ kategóriájában a nyolcadik-kilencedik évfolyamosok között indult nyolcadikosként és a járás 21 résztvevője közül újra az első helyen végzett, bizonyítva, hogy tavalyi eredménye nem volt véletlen. A „C“ kategória kerületi fordulójára továbbjutva újabb megmérettetés várt rá március 12-én. Az akadályokat sikeresen véve, a kerület 14 tanulója egy pontokon múló eredményei között sikerült a dobogó második fokára jutnia. Az eredménynek nagyon örült felkészítő tanára, Szakáll Tamás is, aki úgy érzi, ez a siker is cáfolja azt a közhiedelmet, miszerint a vidéki iskolákon nem kapnak kellő támogatást a tehetséges és szorgalmas diákok.

Czöpek Vali széles érdeklődésű tanuló, a biológián kívül fizikai, matematikai és informatikai versenyeken is szép eredményeket ér el. Hobbija az olvasás, ami a kortársairól sajnos egyre kevésbé mondható el. A természet iránti érdeklődés családi vonás, édesapjával, aki méhészkedik is, kiskora óta természetjárók.

 

-szla-

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleAz új vízelvezető csövek megmentették Gútát
Next articleSzlovákiában egyötödével keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál