HAZA BELFÖLD Csütörtökön egyeztetnek a Covid-19 miatti rendkívüli helyzet visszavonásáról

Csütörtökön egyeztetnek a Covid-19 miatti rendkívüli helyzet visszavonásáról

453
hirdetés

Csütörtökön (augusztus 10.) kerül sor a tárcák képviselőinek találkozójára, amelyen a Covid-19 pandémia miatt kihirdetett rendkívüli helyzet lehetséges visszavonásáról lesz szó. Ezt Ódor Lajos kormányfő közölte a szerdai kormányülés után.

Kép: illusztráció, Pixabay.com

„Mindegyik minisztérium elmondja, hogy ez miként befolyásolná a működését és a kompetenciáit. Meg van az akarat arra, hogy visszavonjuk, de nem úgy akarjuk visszavonni, hogy közben ártunk azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak” – közölte. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy egyes intézkedések, illetve a törlesztések elhalasztása a rendkívüli helyzeten alapszanak. „Ha más nem, akkor nekünk kell ezt átváltanunk egy másik rendkívüli helyzetre, amely létezik” – tette hozzá.
Michal Palkovič egészségügyi miniszter megállapította: a kormányhivatallal aktívan egyeztetnek. „A tárca részéről elmondhatjuk, hogy megvannak a megoldásaink, de ez nem csak az egészségügyi minisztériumról szól” – zárta.
A Covid-19 pandémia miatti rendkívüli helyzetet a kormány 2020. március 12-től hirdette ki. Jelenleg egy másik rendkívüli helyzet is érvényben van Szlovákiában, amely az ukrajnai háború miatt tömegesen beáramló külföldiekkel függ össze.

TASR

hirdetés
Previous articleFelvidéki Bőrmíves Oktató Műhely alakul
Next articleMég nem döntött a nyomozó, hogy javasolja-e Tibor G. előzetes letartóztatását