HAZA BELFÖLD Még nem döntött a nyomozó, hogy javasolja-e Tibor G. előzetes letartóztatását

Még nem döntött a nyomozó, hogy javasolja-e Tibor G. előzetes letartóztatását

515
hirdetés

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója még nem döntött arról, hogy kéri-e Tibor G. volt országos rendőrfőkapitány és más gyanúsítottak vizsgálati fogságba helyezését az Ezékiel 7 fedőnevű akció keretében – tájékoztatta a TASR-t az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.

FOTO TASR – Ondrej Hercegh

A rendőrség közölte, hogy pénteken egy házkutatást tartottak, három egyéb épület átkutatását végezték el, a három gyanúsítottból kettőt hallgattak ki. „A gyanúsítottak kihallgatása után dönti el a nyomozó, hogy javasolja-e vagy sem az ügyésznél a gyanúsítottak előzetes letartóztatását” – tájékoztatott a rendőrség.
Tibor G.-t, valamint Norbert B. nyitrai vállalkozót háromrendbeli megvesztegetés elkövetésével gyanúsítják. A harmadik gyanúsított, Roman S. ellen bűnszervezet létrehozásának, támogatásának és működtetésének gyanúja miatt indult eljárás, továbbá kenőpénz háromrendbeli elfogadásának gyanúja miatt.
„A korrupció gyanúja a NAKA által folytatott három nyomozati ügyben, hivatalos személy megvesztegetésével kapcsolatos, a Doprastav, a Váhostav és a Technopol társaságok ügyében, összesen 110 ezer euró átadásáról van szó” – folytatódik a rendőrség közleménye.
Tibor G.-t pénteken hajnalban vették őrizetbe. A rendőrség közlése szerint az őrizetbe vételek nem invazív módon zajlottak, a beavatkozásról videófelvétel készült.

TASR

hirdetés