HAZA KÜLFÖLD Csíksomlyói búcsú – Semjén Zsolt szerint a magyar megmaradás parancsát lehet a...

Csíksomlyói búcsú – Semjén Zsolt szerint a magyar megmaradás parancsát lehet a búcsún megtanulni

1044
hirdetés

Szent István; Böjte, CsabaA csíksomlyói búcsún a magyar megmaradás parancsát tanulhatják meg a zarándokok – nyilatkozott az MTI-nek a zarándoklat végén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

    Semjén Zsolt örvendetesnek tartotta, hogy évről évre egyre nagyobb tömegek Ternyák Csabazarándokolnak ki a Somlyó-hegy nyergében tartott egyházi szertartásra. „Fantasztikusan sokan vagyunk, és ez két szempontból is fontos. A csíksomlyói zarándoklat keresztényként megerősít a hitünkben, és magyarként a magyarságunkban” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.
    Hozzátette, azért jár vissza évről évre Csíksomlyóra, mert számára a zarándoklat erőforrás. Ha feltöltekezik vele, az egész évben kitart. Semjén Zsolt azt tartotta fantasztikusnak, hogy Csíksomlyóra nemcsak az erdélyi magyarok jönnek el, az az egyetemes magyarság találkozási helyévé vált.
    Kijelentette, a magyarságnak az egyetemes emberiséggel szembeni kötelessége, hogy kultúráját, nyelvét megőrizze, átadja a későbbi generációknak. Úgy vélte, ehhez tudatosítani kell az emberiségnek adott magyar értékeket. „Amikor ennyien itt vagyunk, ennyi jó arcú ember van lelkiekben is együtt, ez a kézzel fogható megerősítése annak, hogy meg fogunk maradni, innen minket nem lehet elüldözni” – fogalmazta meg Semjén Zsolt.
    A Csíksomlyói búcsún több százezer – zömében magyar – zarándok vett részt a világ minden tájáról.

MTI

hirdetés
Previous articleMegtelt a Szent András templom a pünkösdi magyar misén
Next articleHír TV: megvonják a III/III-as ügynökök nyugdíjpótlékát