HAZA BELFÖLD Čaplovič nem fogadja a magyar küldöttséget

Čaplovič nem fogadja a magyar küldöttséget

859
hirdetés

Nem fogadja Dušan Čaplovič az MKP székházában augusztus 22-én felállt A.Szabó – Érsek – Pék küldöttséget, akik a kisiskolák helyzetéről tárgyaltak volna az oktatásügyi miniszterrel.
Ahogy arról korábban tájékoztattunk, augusztus végén a Csemadok nevében Bárdos Gyula, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala nevében Tokár Géza, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége nevében Pék László, a Szlovákia Magyar Szülők Szövetsége nevében Mézes Rudolf, a Magyar Közösség Pártja nevében A. Szabó László és a Most-Híd párt nevében Ožvald Erzsébet és Érsek Árpád tárgyaltak a kisiskolák helyzetéről az MKP székházában. Érsek Árpád a sajtótájékoztatón elmondta, parlamenti képviselőként kezdeményezi majd a találkozót Čaplovičcsal.
A Most-Híd honlapja ma arról tájékoztatott, hogy Érsek Árpád „az oktatásügyi bizottság tagja 2013. augusztus 23-án levélben kérte fel Dušan Čaplovič oktatásügyi minisztert, hogy fogadja a szlovákiai magyar kisebbség képviselőit és folytassanak tárgyalást a 245/2008 Z. z iskolatörvény módosításával kapcsolatban. A miniszter azonban nem fogadja személyesen a delegációt. Az iskolaügyi minisztérium államtitkárának irodájából érkezett ma a válasz, miszerint a minisztérium Štefan Chudoba államtitkárt bízta meg a tárgyalás lebonyolításával. Az iroda szeptember 10-én 12.00-kor fogadná a delegációt.
Érsek Árpád szerint sajnálatos, hogy egy olyan fontos ügyben, mint gyermekeink nevelése és oktatása a miniszter úr nem tud időt szakítani a személyes találkozásra és meghallgatni a szlovákiai magyar kisebbség képviselőinek javaslatait. A Híd képviselője mindezek ellenére elfogadja a minisztérium államtitkárának javaslatát és találkozik vele jövő hét kedden.”

Érsek Árpád mellett párttársa Ožvald Erzsébet, A. Szabó László (MKP) és Pék László (Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége) is részt vesznek a találkozón.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMegyei választások 2013
Next articleAz R7-es egyre inkább elhalványuló jövőképe