HAZA RÉGIÓ Budapesti kiránduláson a Selye gimi diákjai

Budapesti kiránduláson a Selye gimi diákjai

2220
hirdetés

2017. április 27-én a Selye János Gimnázium III.A osztálya egész napos budapesti kiránduláson vett részt.

A délelőtt folyamán a Láthatatlan Kiállítást „tekintettük meg”. Megdöbbentő élmény volt a vakok bőrébe bújni, s megtapasztalni, milyen az, ha csak a tapintásra, a hallásunkra és a szaglásunkra támaszkodhatunk. A kiállítás alatt csoportvezetőnk a legkülönfélébb helyszínekre, mint például egy piacra, egy műterembe, vagy éppen egy forgalmas utcára kalauzolt el bennünket. Rádöbbentünk, mennyire kiszolgáltatottak a látássérültek, de tudatosítottuk azt is, hogy szilárd akarattal és türelemmel egy élhető és méltányos életet élhetnek. Felnyílt a szemünk, hogy ehhez azonban szükségük van a mi odafigyelésünkre, empátiánkra is. Külön öröm volt gyengénlátókkal beszélgetni, akik készségesen és őszintén választ adtak az életüket firtató bárminemű kérdésünkre. Életre szóló, tanulságos élmény volt (igaz, csak háromnegyed órára) a világukba csöppenni.

A kora délutáni órákban mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozási formát: egyesek a közeli utcákat fedezték fel, mások inkább egy filmet részesítettek előnyben. Két óra szabad program után feltöltődve folytattuk utunkat: egy kellemes séta után a Hősök terére érkeztünk, ahol egy rendhagyó történelemóra keretében emlékeztünk meg nemzetünk nagyjairól.

Az este a szórakozás jegyében telt. Tekintve, hogy osztályunk már visszatérő vendége a Karinthy Színház előadásainak, így most sem lehetett kérdéses, hogy náluk pihenjük ki a nap fáradalmait. Örömmel nyugtáztuk, hogy a „Péter, avagy szélhámos kerestetik!” című darabbal most sem fogtunk mellé: a Karinthy Márton által rendezett komédia könnyed szórakozást nyújtott, miközben görbe tükröt állított korunk társadalma elé. A darab végeztével bár kissé fáradtan, de új élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Köszönjük osztályfőnökünknek, Bukorné Both Emőke tanárnőnek, hogy fáradtságot nem ismerve megszervezte utunkat, valamint köszönet illeti Deák Irén tanárnőt, aki vállalta osztályunk kíséretét, és városnéző túránkat interaktív történelemórává varázsolta.

Összességében egy sikeres és nagyon jó hangulatú kiránduláson vagyunk túl. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még napok, sőt hetek múltán is nagy lelkesedéssel emlegetjük a kiránduláson átélt élményeket. Bízunk benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen alkalom!

Bánki Bence, a III.A osztály diákja

hirdetés
Previous articleADRENALIN-LÁZ, ROCK’N ROLL, SZABADSÁG – 16. NEMZETKÖZI AMERIKAI AUTÓ FESZTIVÁL
Next articleA komáromi főorvos a megye legjobbjai közé tartozik