HAZA BELFÖLD Budapesti emlékünnepségen vesz részt Andrej Kiska

Budapesti emlékünnepségen vesz részt Andrej Kiska

776
hirdetés

Andrej Kiska újonnan megválasztott köztársasági elnök Áder János magyar köztársasági elnök meghívására beavatása után egy nappal, június 16-án Budapestre látogat. Kiska a magyar fővárosban a magyarországi demokratikus társadalmi változások 25. évfordulója tiszteletére szervezett emlékünnepségen vesz részt.
Elena Bianchi, a köztársasági elnöki iroda sajtóosztályának dolgozója szerint a szóban forgó találkozó annak a rendezvénysorozatnak a része, amely során a V4-es tagországok a német államfővel találkoztak.
A budapesti program részeként a V4-es államfők és a német államfő közösen részt vesznek az 1956-os forradalom és szabadságharc politikai áldozatainak sírjainál tartott emlékünnepségen, ellátogatnak a Terror Házába, ahol megtekinthetik a 20. századi diktatúrák áldozataira emlékeztető kiállítást, majd munkaebéden vesznek részt.
Andrej Kiska Bronislaw Komorowský lengyel, illetve Áder János magyar államfő közt kétoldalú találkozókra is sor kerül. A program részét képezi a Miloš Zeman cseh és Joachim Gauck német államfővel tervezett nem formális találkozó is.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSok ukrán katona halhatott meg a lelőtt katonai szállítógépen
Next articleRészegen vezetett Vujity Tvrtko