HAZA KÜLFÖLD Sok ukrán katona halhatott meg a lelőtt katonai szállítógépen

Sok ukrán katona halhatott meg a lelőtt katonai szállítógépen

850
hirdetés

il Lelőttek egy IL-76 típusú ukrán katonai szállító repülőgépet szombatra virradóan a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében, 49 emberel a fedélzetén.

A gép éppen a luhanszki repülőtér felé közeledett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gépen tartózkodók közül hányan haltak meg vagy élték túl a támadást.

A gép éppen a luhanszki repülőtér felé közeledett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gépen tartózkodók közül hányan haltak meg vagy élték túl a támadást. A minisztérium szerint többen életüket vesztették.

Kijev az oroszbarát szakadárokat tette felelőssé a támadásért. A minisztérium közölte, hogy a repülő katonákat, valamint felszerelést és ellátmányt szállított. „A terroristák orvul nagy kaliberű gépfegyverrel lőttek” – fogalmazott szombat reggel ismertetett közleményében a védelmi minisztérium, amely együttérzését fejezte ki a halottak családjainak. A szeparatisták Zenit típusú rakétákat is használtak.

Az ukrán hadsereg éppen az előző nap foglalta vissza Mariupol várost az oroszbarát szakadár lázadóktól. Luhanszkban és környékén – csakúgy, mint Donyeckben – hetek óta tart az ukrán hadsereg „terrorellenes hadművelete” az ottani oroszbarát szeparatisták ellen, akik kikiáltották a „luhanszki népköztársaságot”.

 

Hír24

fotó: wikipedia

hirdetés
Previous articleSzeptemberben hirdet ítéletet az állampolgársági törvényről a szlovák alkotmánybíróság
Next articleBudapesti emlékünnepségen vesz részt Andrej Kiska