HAZA SPORT Búcsúzott a kupából a KFC

Búcsúzott a kupából a KFC

919
hirdetés

A Slovnaft Cup idei negyeddöntőjének első mérkőzésén a házigazda lilák a címvédő nagyszombati Spartakot látták vendégül. A napsütéses találkozóra 406 hazai néző volt kíváncsi. Kár, hogy egy ekkora téttel, egy ilyen ellenféllel vívott, történelmi jelentőségű mérkőzéshez a KFC nem tudott felnőni és megfelelő módon, online és offline reklámozni azt.

A komáromiak a mérkőzést megelőzően ebben a szezonban még nem találtak hazai környezetben legyőzőre, összességében pedig 12 mérkőzéses veretlenségi sorozat díszelgett pályaválasztóként a nevük mellett. A kupagyőzelem idén is a “fehér angyalok” egyik nem titkolt célja, hiszen a döntőt idén a nagyszombati City Arénában rendezik meg.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A vendégek a komáromi pályaviszonyok miatt nem tudták játszani saját játékukat, amit a KFC hat védőt számoló felállása sem könnyített meg, így pár gyengébb kisérlettől eltekintve eseménytelen első félidőnek lehettünk szemtanúi. A sűrű komáromi védőfalra a második játékrész elején egy támadó, az észak-macedón válogatott Ristovski becserélésével reagált a vendégek trénere, Michal Gašparík. A mester és tanítványa párharcából (hiszen a KFC edzője, Radványi Miklós korábban három ízben is edzhette a nagyszombatiak vezetőjét) végül az utóbbinak akadt több oka az örömre. Egy begyakorolt szabadrúgás-figura után a nagyszombati csapatkapitány, Mikovič gurított a lila-fehér hálóba, hét perccel később pedig a Ristovski-Ofori-Taiwo trió forgatta fel a komáromi védelmet, amely végén a hármas utóbb nevezett tagja lőtte de facto elődöntőbe csapatát. A mérkőzés végén a hazai Mészáros András lábában maradt egy, vagy akár két gól is, azonban a szépítő találat nem jött össze a Radványi-gárdának.

A KFC kupaszereplése véget ért, azonban a csapat nem vallott szégyent és büszke lehet a negyeddöntős eredményére. Jövőre irány az elődöntő?

Hajrá KFC!

Konczer András

hirdetés
Previous articleSzlovákia félmillió COVID-19 elleni vakcinát ajándékozott Kazahsztánnak
Next articleAz emlékeztető oltás beadása után korlátlan ideig érvényes a COVID-igazolvány