HAZA BELFÖLD Bezák hallgatásra ítéltetett

Bezák hallgatásra ítéltetett

944
hirdetés

A püspöki kongregáció prefektusa azt követeli a volt nagyszombati érsektől, Róbert Bezáktól, hogy az egyházon belüli további működésének végső megoldásáig tartózkodjon mindennemű mediális megnyilatkozástól, beleértve az egyházi beszédeket is.

„Szerdán, február 27-én Rómában találkoztam a redemptorista rend generálisával, aki tolmácsolta Marc Quellet bíboros, a püspöki kongregáció prefektusának követelményét, hogy az egyházon belüli további működésem végső megoldásáig tartózkodjak mindennemű mediális megnyilatkozástól, beleértve az egyházi beszédeimet is” – áll a volt nagyszombati érsek, Róbert Bezák SITA hírügynökséghez eljuttatott mailüzenetében. „A média képviselőit ezért arra kérem, hogy tartsák tiszteletben ezt a tényt” – áll a levélben. Bezák egyúttal minden embernek megköszöni, akik ez idáig az együttérzésükről biztosították, segítették és támogatták. „Az imáimban Önökkel maradok és fohászaimba foglalom Önöket” – tette hozzá.

Róbert Bezák, volt nagyszombati megyéspüspököt tavaly, július 2-án hívta vissza XVI. Benedek pápa. Döntését a 2012. január 22. – február 1-je között lezajlott apostoli vizitáció alapján hozta meg.

Bezák leváltása a mai napig megosztja a katolikus egyházat. Hívei nem akarják elfogadni az egyházi vezetők döntését. Az ügy még mindig nem zárult le.
A korábbi nagyszombati érsek az utóbbi időben műsort vezetett a TA3 szlovák hírtelevízióban és rendszeresen jelentek meg írásai a .týždeň című hetilapban.

DÉ, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleNem csökkent a magyar iskolába beíratott gyerekek száma Szlovákiában
Next articleA nők agya kisebb, de hatékonyabban működik