HAZA KÜLFÖLD Bemutatón meghalt Nádas Tamás világ- és Európa-bajnok műrepülő

Bemutatón meghalt Nádas Tamás világ- és Európa-bajnok műrepülő

1011
hirdetés

Nádas Tamás műrepülő világbajnok egy katari bemutatón szenvedett halálos balesetet.

Nádas gépével épp fejjel lefelé repült, közel a földhöz, amikor lezuhant az Al Khor légiparádén, írja a Doha News cikke. A magyar pilóta halálát a baleset után a szervezők erősítették meg, de a katari belügyminisztérium is hírt adott a balesetről. A beszámolók alapján Nádas elveszítette az irányítást a repülőgépe fölött, emiatt csapódott a földbe.

A becsapódás előtti pillanat
Fotó: Twitter

A magyar pilóta a 2014-es évet közel-keleti bemutatókkal kezdte. Előbb az Egyesült Arab Emírségekben, majd Katarban vett részt repülőnapokon, így jutott el az Al Khor rendezvényre is.

„1998-ban, 29 évesen egy sétarepülés alkalmával kerül a kapcsolatba a repüléssel. Annyira megfogta az élmény, hogy még azon a napon megkezdi kiképzését. Teljes műrepülő kiképzése 2001-ben fejeződik be. Ezután már együléses gépeken műrepül és számos hazai rendezvényen örvendezteti meg a közönséget” – szerepel Nádas honlapján.

Első komoly sikerét 2009-ben érte el. Ekkor a Csehországban megrendezett versenyen összesítettben ezüstérmet szerzett, majd júliusban a Magyar Műrepülő Bajnokság abszolút győztese lett. Ebben az évben az Európa-bajnokságon is remekelt, majd további három bajnoki címet követően, 2012-ben, a nyíregyházi 10. Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságon, szabadrepülésben világbajnoki címet szerzett.

Videó – az egyik néző felvétele a balesetről

Sport24/hir24

hirdetés
Previous articleFiatalok és a sportlövészet
Next articleA tengerbe zuhant egy utasszállító 239 emberrel a fedélzeten