HAZA BELFÖLD Az üres parlamentben készül szónokolni Hlina

Az üres parlamentben készül szónokolni Hlina

901
hirdetés

alojz-hlina Bár a parlament legközelebbi ülésszaka csak november 26-án kezdődik, úgy tűnik, november 5-én sem lesz csendes a törvényhozás épülete. Alojz Hlina független képviselő ugyanis akkor készül előterjeszteni azt a két törvénymódosító javaslatát, amelyek beterjesztését a parlamenti többség időhiányra hivatkozva nem tette lehetővé számára az októberi ülés során.
„Kedden reggel kilenckor ott leszek, előterjesztem a javaslatomat, és megvárom a 11 órás és a 17 órás szavazást. Ha senki sem jön el, szerdán (november 6-án) újra eljövök, és ott maradok éjszakára is” – árulta el terveit Hlina, akinek meggyőződése, hogy nem volt ok arra, hogy a múlt hét szerdáján, azaz október 30-án 15.00 órakor berekesszék a parlament ülését. „Megértem, hogy az ünnepek miatt már szerdán be akarták fejezni a parlament ülését, de miért három órakor?” – teszi fel a kérdést Hlina, aki szerint a kormányzó Smer-SD nem teszi lehetővé számára a képviselői megbízatásának ellátását.
Az ülés szerdai 15 órás befejezésében a grémium ülésén egyeztek meg a képviselők. Mivel Hlina nem tagja egyik képviselői klubnak sem, a grémium ülésein sem vehet részt. „Ellehetetlenítik a képviselői megbízatásom ellátását. A végrehajtásról szóló törvény javaslata van előttem, amely több száz ezer ember számára fontos” – érvelt a képviselő még a múlt hét folyamán. Már akkor jelezte, hogy az ülés berekesztése ellenére eljön a parlamentbe. Pavol Paška (Smer-SD) házelnök akkor azt felelte neki, nyugodtan eljöhet. A törvényjavaslatairól azonban nem lesz, aki szavazzon.

TASR nyomán dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleVálaszolt az érintett
Next articleÚj fasorok szépítik Dél-Komáromot