HAZA RÉGIÓ Új fasorok szépítik Dél-Komáromot

Új fasorok szépítik Dél-Komáromot

747
hirdetés

1Az elmúlt időszakban több helyütt ültettek  fákat városunkban, folytatva ezzel a tavasszal megkezdett programot. Így platánok kerültek a Laktanya-közbe, gömbakácok a Fáy András utcába, gömbhársok a Dobó utcába, japán cseresznyék a Széchenyi Iskola környékére, homoktövisek pedig a Rüdiger-tóhoz. A fák kiültetésében a Saxum Kft. munkatársain kívül több önkéntes is részt vett.

– Az önkormányzat kiemelt gondot fordít a környezetvédelemre, így a parkosításra is. A 2környezet szépítését a város saját forrásból finanszírozza, de előfordul, hogy érkeznek felajánlások is. A húsz darab, összesen 300 ezer forint értékű gömbakác ot most az E.ON vásárolta meg a városfenntartó társaságtól. A növények Varga Csaba az áram- és gázszolgáltató cég önkormányzati nagykövetének koordinálása mellett a Fáy András utcában kerültek telepítésre. Az önkormányzat és a társaság együttműködése nem új, elég, ha arra gondolunk, hogy az autómentes napon az elektromos autót is az E.ON szolgáltatta. A kérdéses területen eddig is többnyire akácok voltak, így az új telepítésekkel az utcakép sem sérült – nyilatkozta Juhász Márton környezetvédelmi referens.

Varga Csaba elmondta, hogy a cégük által korábban elvégzett koronametszésekre azért volt szükség, mert a fák belenőttek a vezetékekbe. A most telepítésre került növényfajtánál azonban ez a probléma nem áll fenn.

A faültetés kezdeményezője Hamrák Zsófia képviselőasszony volt. A fajtakiválasztás a helyiekkel való egyeztetés után történt.

A Fáy András utca mellett Horváth Gyula önkormányzati-képviselő indítványára további faültetésre került sor a Laktanya közben, ahol a tavaly ültetett húsz platán mellé idén további 15 került.

A Laktanya-köz városunk egyik legrégebbi területeinek egyike. Magam is itt nőttem fel a környéken. A körzet képviselőjeként minden olyan kezdeményezést támogatok, ami az itt élők életminőségét javítja – nyilatkozta Horváth Gyula.

A Vizák és a Saxum Kft. munkatársai mellett sok önkéntes is segédkezett a faültetésben. Szűcs Flóra anyukájával közösen szépítette a környezetet.

Kilenc órakor jöttünk ki, gödröt ástunk, elültettük a fákat, vigyázva arra, hogy egyenesen nőjenek, ezért meg is kötöztük őket – tudtuk meg a kilenc éves kislánytól.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint novemberben a lakossági igények felmérése után további faültetések és pótlások várhatóak városszerte.

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleAz üres parlamentben készül szónokolni Hlina
Next articleMegérdemelten győzött hazai pályán férfi röplabdacsapatunk