HAZA KÜLFÖLD Amerika elleni atomtámadásról beszélt az orosz állami tévé műsorvezetője

Amerika elleni atomtámadásról beszélt az orosz állami tévé műsorvezetője

777
hirdetés

Az Egyesült Államok elleni atomcsapás lehetőségéről beszélt az orosz állami tévé adásában az ukrán válság kapcsán Dmitrij Kiszeljov, a számos televíziós és rádiócsatornát működtető orosz állami VGTRK társaság főszerkesztő-helyettese – jelentette hétfőn az amerikai média.

    „Oroszország az egyetlen ország a világon, amely képes lenne radioaktív hamuvá változtatni az Egyesült Államokat” – fogalmazott heti műsorában a Rosszija 1-es adón Kiszeljov még vasárnap este, egy atomrobbantás utáni gombafelhőt ábrázoló háttér előtt állva.
     A konzervatív nézeteiről és ellentmondást nem tűrő kijelentéseiről ismert Kiszeljov ezzel azon állítását akarta alátámasztani, amely szerint Barack Obama amerikai elnök fél Oroszországtól és Vlagyimir Putyin orosz államfőtől. Egyúttal arról is beszélt, hogy Putyin még az amerikaiak szerint is erősebb vezető, mint Obama.
    A Kremlhez hű Dmitrij Kiszeljovot Putyin tavaly decemberben az Oroszország Ma névre keresztelt, márciusra létrehozandó állami médiavállalat új vezetőjévé nevezte ki. Az új médiacég az állami tulajdonlás ellenére relatíve független hangneméről ismert RIA Novosztyi hírügynökség helyett jön létre azzal a céllal, hogy jobban képviselje és kommunikálja Oroszország álláspontját és érdekeit.
    Kiszeljovot külföldön a közelmúltban sokan bírálták az ukrajnai események elfogult és ukránellenes ismertetése miatt. Műsorában most vasárnap is azzal vádolta a kijevi hatóságokat, hogy nem képesek fenntartani a rendet Ukrajnában, és hagyják, hogy ultranacionalisták támadásokat intézzenek az orosz ajkú lakosság ellen az ország keleti részén.

MTI

hirdetés
Previous articleValójában semmi sem történt
Next articleÚjabb megvesztegetési ügyekben nyomoz a különleges vizsgálócsoport