HAZA BELFÖLD Újabb megvesztegetési ügyekben nyomoz a különleges vizsgálócsoport

Újabb megvesztegetési ügyekben nyomoz a különleges vizsgálócsoport

776
hirdetés

44649 Úgy tűnik, előrelépés van a Gorilla-ügyben, amely annak idején megrengette a szlovákiai politikai színteret, és az SDKÚ-DA jelentős visszaesését jelentette a 2012-es parlamenti választáson. A különleges vizsgálócsoport ugyanis újabb két megvesztegetési ügyön dolgozik. A vizsgálócsoport vezetője, Marek Gajdoš azonban nem kívánt közelebbit elárulni az ügyről.
Sajtóértesülések szerint mindkét eset a Gorilla néven elhíresült, állítólagos titkosszolgálati aktából ered, amely mintegy két éve közvetlen Karácsony előtt robbant ki a világhálón. A rendőrség a tanúk kihallgatásán is dolgozik, a bizonyítási eljárás azonban nehézkés.
A gyanúsítások ugyanis a 2005-2006-os évekbe nyúlnak vissza, és ilyen régi korrupciós ügyet felgöngyölíteni az ügyet felügyelő Dušan Kováčik speciális ügyész szerint is szinte lehetetlen.
A két új büntető eljáráson kívül a vizsgálócsoport továbbra is nyomoz az információs rendszerek szállításának elintézése ügyében felmerült megvesztegetésben, a Nemzeti Vagyonalapot érintő korrupciós ügyben és a Szlovák Villamos Művekkel kapcsolatos gondatlan vagyonkezelés ügyében.
2012 elejétől bűnvádi eljárás folyik bűnszövetkezet alapítása és támogatása ügyében is. Kováčik tavaly novemberben a Hospodárske novinynak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a Gorilla-ügyben a feladatok zömét már megoldották. Akkor azt is fontolgatta, indokolt-e a vizsgálócsapat további működése. „Úgy látom, hogy le lehetne zárni az ügyet, és 2014 első felében döntést lehetne hozni az ügyben” – jelezte tavaly novemberben a felügyelő ügyész. Hogy valóban így lesz-e, még nem világos. Gajdoš jelenleg nem kívánt a bűnvádi eljárás befejezésének időpontjával kapcsolatban nyilatkozni, mivel, mint mondta, a még folyamatban lévő feladatok nincsenek befejezve.

TASR nyomán dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleAmerika elleni atomtámadásról beszélt az orosz állami tévé műsorvezetője
Next articleKomáromi autótesztelő: Renault Laguna GT 4Control 2.0 dCi: Sínautó