HAZA RÉGIÓ Albert Sándor professzort is Nyitra megye legrangosabb díjával jutalmazták

Albert Sándor professzort is Nyitra megye legrangosabb díjával jutalmazták

428
hirdetés

Ünnepi díjátadó gálaműsor keretében, november 13-án tüntették ki Nyitra megye kiemelkedő eredményeket elért személyiségeit. A három jutalmazott közé beválasztották Albert Sándor professzort, a komáromi Selye János Egyetem alapító rektorát is, aki azonban egészségi okokból személyesen nem lehetett jelen az ünnepségen – mondta el a Ma7-nek Farkas Iván, a Szövetség megyei frakcióvezetője.


A Szövetség megyei frakciójának három jelöltje közül Albert Sándort választották /
Fotó: Hírek.sk

„Megyei képviselőcsoportunk korábban három magyar nemzetiségű személyt javasolt a legfelsőbb megyei elismerésre, köztük tavaly nyáron én indítványoztam Albert Sándor kitüntetését. A megyei hivatal illetékesei a három jelöltünk közül az életrajza, rátermettsége, illetve a sokrétű áldásos munkássága alapján a Selye János Egyetem alapító rektorát, több könyv szerzőjét választotta ki jutalmazásra. Miután e javaslatot a Nyitra Megyei Önkormányzat megszavazta, s Branislav Becík megyeelnök is jóváhagyta, nagy örömünkre Albert Sándor is bekerült az idei díjazottak közé” – nyilatkozta portálunknak Farkas Iván, a magyar párt megyei frakcióvezetője.


Előtérben a Nyitra megyei magyar képviselők /
Fotó: Farkas Iván albuma
A felvidéki magyar díjazott, aki az oktatásügy terén elért kimagasló eredményeiért és Nyitra megye országos és külföldi szintű képviseletéért részesült elismerésben, egészségi okokból nem tudott Nyitrára utazni, hogy személyesen vegye át e kitüntetését.

Farkas Iván az elmondottakhoz hozzáfűzte: a frakciótagjaik egyezsége alapján, a másik két jelöltjük nevét azért nem árulja el, mert őket majd a jövő évi kitüntetésre is beterjesztik.


Az egyetemalapító rektor sokrétű áldásos munkáját is díjazták /
Fotó: Facebook

Lássuk, ki volt a 2022-es év másik két megyei díjazottja, akik szintén kiérdemelték a nyitrabajnai régészeti lelet alapján készített bajnai plakettet! Marián Karvaj professzort, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet belgyógyászati klinikájának főorvosát, ezen intézmény volt igazgatóját az egészségügy fejlesztéséért, a vonatkozó oktatás terén elért eredményeiért és tudományos munkájáért jutalmazták. Ján Tirpák nyitrai egyetemi docenst pedig az archeológia és az általa végzett tudományos kutatás terén elért jelentős eredményeiért, valamint e megye méltó bel- és külföldi képviseletéért tüntették ki.


A bajnai plakett Nyitra megye legrangosabb díja /
Fotó: Facebook

A nyitrai Andrej Bagar Színház művészei fellépésével színesített eseményen többek között Viliam Judák nyitrai püspök, valamint Csenger Tibor, a Szövetség megyei alelnöke több képviselőtársával és a korábbi díjazottakkal együtt vett részt. Albert Sándor professzor úrnak újabb díjához az olvasóink nevében is gratulálunk, s neki mielőbbi felépülést és további egészségben, boldogságban, sikerekben telő életutat kívánunk!

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés