HAZA HÍR-MIX A várva várt új otthonukban készülődhetnek az ünnepekre

A várva várt új otthonukban készülődhetnek az ünnepekre

343
hirdetés

Keszegh Bélától, Komárom polgármesterétől december 15-én délután a lépcsőházban, nagy médiaérdeklődés közepette vehették át a számukra kisorsolt, Štefánik téri városi bérlakásuk kulcsait a többnyire fiatal igénylők. Karácsonyig mindenki bebútorozhatja – ünnepi díszbe öltöztetheti az új otthonát.

A városi tulajdonban levő ingatlan főbejárata

Ahogy már megírtuk: tavaly Komárom-Örsújfalu városrész egykori alapiskolája épületében létesített 16 startlakásba költözhettek be a bérlők. A város folytatódó bérlakás-programja keretében a helyi TONEX cég újabban azt a múlt század 60-as éveiben emelt belvárosi épületet alakította át lakótömbbé, amely sokáig a Komáromi Járási Hivatal több irodájának helyszínéül szolgált.

Keszegh Béla polgármester mellett Varga Zoltán mérnök, a kivitelező TONEX cég tulajdonosa

Az 1,15 millió euró értékű átépítés mintegy egyharmadát állami támogatásból, kétharmadát pedig az Állami Lakásfejlesztési Alaptól felvett, kedvező hitelből fedezi Komárom város. A korszerűsített épület udvarában 22 parkolóhely is létesült a bérlők számára, ekképp mentesítve őket a belvárosi parkolás nehézségeitől.

A bérlők mentesülnek a belvárosi parkolás nehézségeitől

A Komáromi Járási Hivatal belvárosi, történelmi épületéhez hozzáépített szárnyban, vagyis az M. R. Štefánik tér 10. szám alatt egy év alatt 48 és 75 négyzetméter nagyságú, két- és háromszobás, modern, energiatakarékos, alacsony rezsivel, lifttel és az egyik legnagyobb parkra való szép kilátással párosuló bérlakások létesültek, amelyek bérleti díja a nagyságuktól függően havi 223 és 348 euró között van.

A kulcsátvétel boldog pillanata

Minderről és a Komáromi járás más településein is megvalósult és-vagy folyamatban levő bérlakás-programról részletesebben majd a Magyar7 hetilap jövő évi 1. számában írunk. Addig az alábbi fotógalériánk segítségével olvasóink is beleshetnek a mai kulcsosztó eseményre és a lakótömb pár helyiségébe.

A kerámialapos tűzhellyel és szekrénysorral is felszerelt konyha

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés
Previous articleMár a komáromi „Szinnyeiben“ látható a Lázár Ervin-vándorkiállítás
Next articleA Komáromi Kórház teljesítette a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeket