HAZA BELFÖLD A Szövetség már június elején felhívta a figyelmet a migráció problémájára

A Szövetség már június elején felhívta a figyelmet a migráció problémájára

392
hirdetés

Szlovákia déli határrészein hónapok óta emelkedik az illegális bevándorlók száma. A lakosok félnek, nem érzik magukat biztonságban, mert nem kapnak megnyugtató tájékoztatást az illetékes szervektől. A megemelkedett migráció a helyi rendőrségek kapacitásait is leterheli, ez további közbiztonsági veszélyt jelent.

A Szövetség már június elején felhívta a figyelmet a migráció problémájára. Ekkor felszólítottuk a kormányt és a belügyminisztert, hogy haladéktalanul megoldást kell találni a problémákra.

A kormány részéről megnyugtató válasz azóta sem érkezett a megemelkedett migrációra. Ahogyan a koronavírus-járvány során, és a szomszédos háború elől menekülők segítése során ismét magukra maradtak a településvezetők, polgármesterek. Ezúton is köszönjük nekik, hogy lehetőségeiken felül is megtesznek mindent a lakosság biztonságának érdekében.

Ez az eset is bizonyítja, hogy a déli és keleti, magyarlakta régiókkal nem foglalkozik a központi kormány. Csak akkor foglalkoznak velünk, amikor már ég a ház, a szlovák pártok csak kampány alatt próbálnak megszólítani bennünket, utána rendre megfeledkeznek rólunk. Csak magunkra számíthatunk. Itt az idő, közösségünknek magyar képviseletet kell biztosítani a parlamentbe!

Szövetség sajtónyilatkozata

hirdetés
Previous articleNagycsalomján a focipályán helyezik el a menekülteket
Next article“A török bajnokság nagy lehetőség számomra” – interjú Mocsi Attilával, a magyar válogatott lakszakállasi származású hátvédjével