HAZA RÉGIÓ A Szlovák Posta vezetésével tárgyalt a város képviselete

A Szlovák Posta vezetésével tárgyalt a város képviselete

1196
hirdetés

A posta vezérigazgatójával, Martin Ľuptákkal és a kerületi igazgatónőjével, Agáta Gajdošíkovával tárgyalt a város polgármestere és Őrsújfalu városrész képviselője, Molnár Marián. A téma elsősorban a városrészben található fiók működése, továbbá a postai szolgáltatások javítása volt. A posta vezetése az átszervezések mellett a szolgáltatások színvonalának javítását ígéri.

Az év elején került napvilágra a hír, hogy a Szlovák Posta az őrsújfalui fiókjának bezárását tervezi. Ez ellen petíciós kezdeményezés is indult Molnár Marián képviselő vezetésével, amelyet napokon belül közel ezren írtak alá. A helyiek a posta nyitvatartását kérték a szolgáltatások elérhetősége érdekében. A Szlovák Posta elsőként az időszakos bezárásról szólt, majd később felmerült a bezárás lehetősége. Elmondásuk szerint országszerte szeretnék az alacsony kihasználtságú postafiókokat bezárni, itt a szolgáltatásokat más formában továbbra is elérhetővé tenni. Komáromban 4 postafiók működött, így a fiókok száma 3-ra csökkenne. A posta érvelése szerint ez elégséges az igények kiszolgálására, mindamellett a szlovákiai települések felében egyáltalán nincs postafiók és ott is zavartalan a szolgáltatás.

Ezzel kapcsolatosan egyeztetett a város polgármestere, Keszegh Béla és a városrész képviselője Molnár Marian a posta felső vezetésével. Martin Ľupták vezérigazgató részletesen bemutatta a fiók kihasználásával kapcsolatos adatokat, milyen szolgáltatásokat milyen mennyiségben használtak a lakosok. A posta adatai alapján a napi pénzforgalom és ügyintézés jóval a hatékony működés alatti, így a továbbiakban nem tervezik fenntartani ezt a fiókot. Mindamellett az összes szolgáltatást biztosítani fogják, azonban a terepen dolgozó postásokon keresztül. Szükség esetén, indokolt esetben akár a nyugdíjakat is házhoz viszik az immobilis embereknek, de más szolgáltatásokat is lehet kérni a postáson keresztül.

A város részéről érkezett a kérés, hogy egy ún. Balíkoboxot állítson fel a posta Őrsújfalun. Ez nem csupán a csomagok fogadására alkalmas, de ezen keresztül a számlákat is ki lehet fizetni. A posta pontos, kétnyelvű tájékoztatást ígért a postaládákba azzal kapcsolatosan, hogy az egyes szolgáltatásokat hogyan tudják a lakosok igénybe venni a postáson vagy más megoldáson keresztül. Bizonyos részletekkel kapcsolatosan ankét formájában szólítják meg a lakosokat, pl. az át nem vett ajánlott leveleket melyik postafiókon szeretnék majd a jövőben átvenni.

A posta vezetése folyamatos egyeztetést ígért, hogy a szolgáltatások színvonala ne csökkenjen, sőt még közelebb kerüljön az emberekhez. Keszegh Béla polgármester kérésére a posta képviselete ígértet tett arra is, hogy a meglévő városi postafiókokon bővíteni fogják a kétnyelvűséget, ezzel is jelezve, hogy az ügyfél van a központban. Közös megegyezés alapján további információs anyagok kerülhetnek ki az új szolgáltatásokkal kapcsolatosan, amelyek jelentősen megkönnyítik az ügyintézést, azonban most még kis mértékben használják ki a lakosok. A postán egy hűségkártya rendszer is működik, amellyel számos kedvezmény érvényesíthető. 

 

K.V.H.

hirdetés
Previous articleA cél előtt két lépéssel már nem bukjunk el!
Next articleLe a diszkriminációval!