Kezdőlap RÉGIÓ A Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi és járási matematikaolimpián

A Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi és járási matematikaolimpián

1189
MEGOSZTÁS

2020 januárjában zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának kerületi fordulója Nyitrán. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe. Az érettségiző negyedikes diákok mellett az alsóbb évfolyamok matematika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. A kerületi fordulót egy házi, illetve egy zárthelyi iskolai forduló előzte meg.

A kerületi forduló 7 eredményes tanulója között 2 gimnazista tanulónk szerepel: Csaplár Viktor (VI.N) 1. helyezés és Pinke Andrea (VIII.N) 2. helyezés.

Szívből gratulálunk a helyezetteknek, valamint a többi résztvevőnek is. Név szerint: Jánosdeák Márk VIII.N, Kozmér Barbara IV.A, Veres Zsolt IV.A, Vitálos Ágnes III.A, Bencsík Eszter III.A, Borvák Annamária VII.N, Domonkos András III.A és Vajda Marián IV.A. A tudás hatalom, s ezt nem vehetik el tőlük. Csak a szigorú pontozáson múlott, hogy nem lettek eredményes megoldók.

Sajnos, az országos verseny résztvevőit még nem tették közzé, így csak reménykedni tudunk, hogy idén mindkét helyezett diákunk bekerül az országos döntőbe.

2020 január 29-én zajlott a matematikaolimpia Z9 kategóriájának járási fordulója Komáromban. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen ebben, az alapiskolák kilencedik és a nyolcéves gimnáziumok negyedik osztályainak kategóriájában. A járási forduló 12 eredményes tanulója között mindkét gimnazista tanulónk szerepel: Vitálos Eszter Tünde (IV.N) 1. helyezés és Bödők Bernadett (IV.N) 5. helyezés.

Végezetül köszönetem fejezem ki azon felkészítő tanároknak, akik hozzájárultak a diákok sikereihez.

Horváth Katalin, az SJG matematika tantárgybizottság elnöke

 

Fotó: SJG archívum

hirdetés