HAZA RÉGIÓ A selye gimisek tanulmányi kirándulása Pozsonyba

A selye gimisek tanulmányi kirándulása Pozsonyba

776
hirdetés

sjMint minden évben, idén is sor került az egynapos osztálykirándulásra. Mivel elsőben és másodikban Budapest nevezetességeit csodálhattuk meg, így az idei választásunk Pozsonyra esett.

Az exkurzió időpontját április 21-ére tűztük ki. Mindenki izgatottan várta ezt a napot, mikor végre kimozdulhattunk az iskolapadokból. Az indulás napján már reggel negyed kilenckor buszra szálltunk és útnak indultunk a fővárosba. Kirándulásunk első megállója a pozsonyi vár volt, ahol osztályfőnökünk, Králik Zsuzsanna egy-két érdekességgel kibővítette eddigi ismereteinket. Ezután átsétáltunk a parlamentbe. Itt megtekinthettük az ország jelképeit és Bugár Béla képviselő úr betekintést nyújtott az országház működésébe. Miután megörökítettük a képviselő úrral való találkozást, részt vettünk az éppen akkor zajló ülésen, persze mi csak az erkélyről figyeltük a vitát. Külön élmény volt számunkra, hogy a tárgyalóteremben maga a parlament elnöke köszöntött minket. Parlamenti látogatásunk után Pozsony óvárosa felé vettük az irányt. Megtekintettük a Szent Márton-dómot, a Zichy-palotát, a Roland-szökőkutat, a Mihály-kaput, az Egyetemi Könyvtárat és a Szlovák Nemzeti Színházat. Králik tanárnő minden nevezetességhez hozzáfűzött egy pár új információ, tudnivalót. Délután egy óra erejéig szabadon kószálhattunk a város ezen részén. Ki-ki a bendőjét töltötte meg ez idő alatt, ki-ki egy kávé mellett gyönyörködött a látnivalókban. Tanulmányi kirándulásunk befejezése felé közeledve, utolsó megállóként az Eurovea bevásárlóközpont üzleteit jártunk, vagy éppen a Duna-part zöld pázsitján pihentünk. A nap végén fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy élvezetes kirándulásban volt részünk, ahol a kikapcsolódás mellett tudásban is gazdagodtunk.

Bencz Viktória, III.B osztályos tanuló

hirdetés
Previous articleElindult a jegyfoglalás a Martfesztre
Next articleElső helyen a komáromi KOMVaK…