HAZA RÉGIÓ A kórház személyzete nem feledkezett meg az idősek hónapjáról

A kórház személyzete nem feledkezett meg az idősek hónapjáról

558
hirdetés

A Komáromi Kórház krónikus belgyógyászati, valamint geriátriai osztályának egészségügyi nővérei ezekben a napokban apró figyelmességgel kedveskednek idős betegeiknek, hiszen október immár 32 éve az idősek iránti tisztelet hónapja.

Az időskor ugyan számtalan kihívás elé állítja az embert, ennek ellenére nem jelenti feltétlenül a korábbi aktivitásainkról való lemondást. Az egészséges öregedés, az időskori életminőség függ az életünk során tanúsított fizikai, társadalmi és szellemi tevékenységünktől is. Fontos, hogy megőrizzük életünk értelmét, az életkedvünket, lehetőségeink szerint folytassuk aktivitásainkat, korábbi életmódunkat, kedvteléseinket. Idősként is meghatározó az életvitel minősége, a társadalmi környezet és az idős ember hozzzáállása. A mozgás és a társadalmi érintkezés hiánya ugyanis nemcsak szociális elszigetelődéshez, hanem testi és lelki egészségünk romlásához is vezet.

Ez a hónap mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy tisztelnünk és becsülnünk kell az idős embereket és ki kell fejeznünk irántuk érzett szeretetünket. Az öregség természetes része, velejárója az életünknek. „Szerény vendéglátást készítettünk az idős betegeink számára, apró ajándékokkal csaltunk mosolyt az arcukra, hogy érezzék, milyen nagyra becsüljük őket“ – mondta a geriátriai osztály főnővére, Mgr. Neszi Mónika.

Az egészségügyi nővérek és azon osztályok többi dolgozója, ahol időseket ápolnak, még a szokottnál is nagyobb figyelemmel, együttérzéssel viseltetnek az idős betegek iránt, akik több betegségük és elhúzódó kezelésük miatt érzékenyebbek, ezért még több megértést, kedvességet igényelnek.

Agel, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleHeger: Működnek az Oroszország elleni szankciók, a V4-es együttműködés „fagyos”
Next articleOktóber 23-tól ismét a Rákóczi-indulóval ébredhet az ország a Kossuth Rádión