HAZA HÍR-MIX A komáromiak kosarasok ezüstérmet szereztek a tavalyi bronz mellé

A komáromiak kosarasok ezüstérmet szereztek a tavalyi bronz mellé

533
hirdetés

PATRIOTI LEVICE – BC KOMÁRNO 78:61 (27:11, 15:19, 16:20, 20:11)

Nézőszám: 2300 – minden jegy elkelt

Lévai pontszerzők: Kneževič 17, van Oostrum 13, Kovac 11, Abrhám 9, Lapornik 8, Bachan 6, McCallum 5, Kotásek 4, Bojanovský 3, Solčánsky 2, Chaban 0

Komáromi pontszerzők: Djordjevič 24, Gatling 17, Volárik 7, Stuckey 5, Gašič és Pipíška 2-2, Danielič 3, Markovič 4, Danielič, Gergely, Dolník és Foltín, mindannyian 0

Az idény utolsó mérkőzését a hazaiak indították nagyobb lendülettel, akik már az 5. percben 14:4-re vezettek. Az első negyedet fölényesen nyerték a Patrioták 27:11 arányban. A második játékrészben is a lévaiak kezdtek jobban, s bár Vuk Djordjevič pontjai nyomán felcsillant a komáromiak reménye, a hazaiak a félidőre 42:30 arányban megőrizték a vezetést. A második félidő kezdetén ismét megcsillant a komáromi reménysugár, az „ördögöknek” sikerült némileg lefaragniuk a hátrányukból, de sajnos a lévaiak sem maradtak adósak a válasszal. Az utolsó negyedben ádáz harc folyt minden labdáért, Komárom hevesen ellenállt, de a lévaiak nem adtak esélyt, s már kezdhették is a bajnoki titulus megszerzésének ünneplését.

A tavalyi bronz mellé a komáromiak idén tehát egy szebben csillogó ezüstöt szereztek, gratulálnunk nekik!

LÉVA

Ben Kovac:

Ez fantasztikus, csodálatos pillanat volt. Csaknem 3000 ember volt jelent, hihetetlen légkör uralkodott, hatalmas volt a támogatás. Még egyszer köszönetet kell mondanom a szurkolóknak, az egész csapatnak és minden közreműködőnek. Egész évben együtt küzdöttünk, voltak problémáink, sérüléseink, betegségeink. Végig derekasan kitartottunk, és reméltünk, a döntő szériában 1:3 arányban vesztésre álltunk a mérkőzések tekintetében, de tudtuk, hogy képesek vagyunk megfordítani az állást.

Michal Madzin edző:

Óriási energiával vetettük magunkat a küzdelembe. Szerencsére sikeresnek bizonyultunk a megfelelő időben leadott dobások terén. Volt egy időszak, amikor kezdtek a dolgok kicsúszni a kezünkből, de szerencsére ezzel is megbirkóztunk. Talán már nem is játékszabályokról, hanem az érzelmekről és a sportszerencséről szólt az egész. Maga a hetedik mérkőzés hihetetlennek, s egyben rendkívül hosszúnak tűnt. Talán a legnehezebb idényt tudhatjuk magunk mögött.

Draško Kneževič, a legeredményesebb play-off játékos:

A díj sokat jelent számomra, nekem ez az első bajnoki címem, nagy örömmel tölt el.

KOMÁROM

Martin Danielič:

Nehéz értékelni. A mérkőzések sorozatában 3:1-re vezettünk, talán ha a sorozat előtt valaki azt mondta volna, hogy az állás 3:4 lesz és hetedik mérkőzést is játszunk, azt válaszoljuk, hogy ez nem rossz, de a helyzet alakulása miatt nagyon csalódottak vagyunk.

Zlatko Jovanovič edző:

A bajnoki címet egy nálunk sokkal tapasztaltabb csapat nyerte. Elhihetik, hogy rendkívül nagy erőbevetéssel készültünk minden egyes mérkőzésre, de a lévaiak tapasztalata győzött. Elfogyott az energiánk, nem voltunk olyan rámenősek, mint az egész idény folyamán, ez volt a lényeg. Gratulálok a lévaiaknak!

Mgr. Mikuláš Keszan

fotó: facebook

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleKiválóan sikerült a Shinkyokushin Nyílt Szlovák Bajnokság
Next articleRövidebb ideig lesznek nyitva a sürgősségi rendelők