HAZA SPORT Kiválóan sikerült a Shinkyokushin Nyílt Szlovák Bajnokság

Kiválóan sikerült a Shinkyokushin Nyílt Szlovák Bajnokság

904
hirdetés

Idén ismét Dunaszerdahelyen rendezték meg az év legnagyobb versenyét a Nyílt Szlovák Bajnokságot, ami kiválóan sikerült. A versenyre 340 fő nevezett 26 klubból, 4 országból (Magyarország, Horvátország, Lengyelország, és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból 50 nevezés érkezett, úgy látszik rendeződnek a dolgok a Covid utáni kiesés után.

A versenyt Karafa Attila (Dunaszerdahely város alpolgármestere) nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, és megköszönte, hogy már évek óta Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Köszöntötték még

  • Vladimír Belakotmestert a Horváth Shinkyokushin Karate Szervezet ország képviselőjét
  • Hupian Kristínát, Markovics Ádámot, Trenčík Nikolast, Cserepes Zoltánt és Vígh Larát a Seishin Karate Klub edzőit, akik egész évben áldozatos munkát végeznek.
  • Bíró Bendegúzt, és Sárai Csongort akik idén már két Nemzetközi versenyen is kiválóan képviselték a klubot.

Ez után Markovics János (Szlovák Shinkyokushin Szervezet vezetője) külön köszöntötte a versenyzőket, akik teljes szívvel küzdöttek a tatamin. Majd megköszönte a Dunaszerdahely város vezetésének, a szponzoroknak és a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos esemény ez a klub életében, mert nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre.

A versenyen egész 6 éves kortól felnőtt korig zajlottak a küzdelmek. A küzdelmek d.e 10ó-tól öt küzdőtéren zajlottak.  A válogatott versenyzők jól teljesítettek, Bíró Bendegúz első küzdelmét két fejrúgással nyerte, majd a döntőben K.O.-val győzte le ellenfelét, így első helyen végzett. Sárai Csongor két kategóriában is tatamira lépett. Az első szabályrendszer, amiben az Európa bajnokságon is Indulni fog, ebben első helyen végzett. A másik kategóriában pedig második helyen végzett. Kiválóan küzdött, jó tapasztalás volt a nagy megmérettetés előtt, ami Debrecenben lesz. Pullman Vivien élete első versenyén szépen betartva az edzői utasításokat tudott győzni. Dömötör Márk mindkét küzdelmét bíróival nyerte így első helyen végzett. Bogyai Dorka, Hansen Axel, és Rácz Kristóf sokat fejlődtek és mindkét küzdelmüket megnyerték. Minden klubtagot dicséret illet.

A versenyzők nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek, dicséret illeti az edzőket a felkészítésért. A Seishin Karate Klubból 10 fő szerzett első helyet.

1.helyezettek: Bíró Bendegúz, Pullman Vivien, Újj Nadin, Yaseen Hussein, Hansen Axel (Dunaszerdahely) Csölle Kincső Viktória, Bogyai Dorka, Rácz Kristóf (Ekecs) Dömötör Márk (Nemesócsa) Sárai Csongor (Keszegfalva)

2.helyezettek: Szabó Áron, Botha Áron, Kubicska Simon, Hansen Peter (Dunaszerdahely) Vígh Lara (Ekecs)  Tanító Péter, Sárai Csongor, Forró János, Forró Leila Valéria (Keszegfalva)

3.helyezettek:  Polin Zsófia, Lavu Botond   Bartalos Liza, László Lenke,  Póša Gabriel, Póša Viktória, Dórák Csongor, Földes Petra (Dunaszerdahely)

Tóth Koppány, Vajkai Olívia, Derján Anna,  Horváth Nimród,  Dolník Patrik, Papp Alex,  Sárai Luca  (Keszegfalva) Tercs Máté, Leboda Máté (Ekecs)

A 2022-es Év Sportolói díját Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely)  kapta, aki egész évben kiválóan teljesített.

Keszegfalván mérhetik össze újra a tudásukat a karatékák július.1-én. A Klub folyamatosan várja az érdeklődőket akik szeretnének egy jó csapathoz tartozni.

Markovics János, 5.dan

hirdetés
Previous articleA Komáromi Kórház neurológiai osztálya rendkívül rangos elismerésben részesült
Next articleA komáromiak kosarasok ezüstérmet szereztek a tavalyi bronz mellé