HAZA HÍR-MIX A Komáromi Kórház a legjobb kórház minősítést érdemelte ki a betegektől

A Komáromi Kórház a legjobb kórház minősítést érdemelte ki a betegektől

1487
hirdetés

Jelentős sikert könyvelhet el az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház, mely az Általános Egészségbiztosító által rendezett idei ankét során, melyben a biztosító több mint 6300 ügyfelének véleményét kérdezték, az általános kórházak kategóriájában az első helyre került.

Az Általános Egészségbiztosító tájékoztatása alapján a felmérésben összesen 6321 olyan ügyfelük vett részt, akik tavaly legalább egy éjszakát töltöttek el egy szlovákiai egészségügyi intézményben, melyek közé nem számították be a pszichiátriai intézeteket és osztályokat, a fekvőbeteg-ellátókat és a rabkórházakat. Az egészségügyi intézmények abban az esetben kerültek be az értékelésbe, ha az egészségbiztosítóhoz tíznél több vélemény érkezett róluk. A felmérésben résztvevők elektronikus kérdőívet töltöttek ki.

„Részünkre ez a harmadik és egyúttal a legjobb értékeléssel záródó felmérés, ahol a betegek elégedettsége az elsődleges szempont. Kórházunk az elmúlt évben jelentős változásokon ment keresztül, célzott beruházások megvalósításával, amelyek jelentősen javították az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömünkre szolgál az új sürgősségi osztály, az új járóbeteg-ellátó rendelők, a kemoterápiás osztály és január óta a vadonatúj MRI-részleg. A legnagyobb örömmel azonban az tölt el bennünket, hogy a betegek bizalommal fordulnak hozzánk, nemcsak a környékről, hanem távolabbról, még külföldről is. Ez az eredmény elsősorban kórházunk közel 600 dolgozójának köszönhető. Az elismerés egyúttal további munkára és fejlesztésekre ösztönöz bennünket” – hangsúlyozta Miroslav Jaška, a Komáromi Kórház igazgatója, aki öt éve áll az intézmény élén.

A kórház dolgozóinak célja hosszú távon bizonyítani, hogy egy regionális kórház is lehet remek egészségügyi intézmény, ahol a betegeket kiváló szakemberek látják el, megfelelő felszereltséggel és emberséges hozzáállással, empátiával.

Az Általános Egészségbiztosító ügyfelei hatféle típusú fekvőbeteg-ellátó egészségügyi intézményt értékeltek. Az értékelt intézményeknél a korábbi évekhez képest mérsékelt előrelépés tapasztalható. Míg 2021-ben 1,56-os átlagosztályzatot értek el, addig 2022-ben 1,54-es átlagértékelést kaptak. A szív- és érrendszeri betegségekre szakosodott intézetek teljesítettek a legjobban 1,24-es átlaggal, míg az állami egyetemi és oktatókórházak a leggyengébb értékelést kapták.

„Az Általános Egészségbiztosító ügyfelei körében évente készítünk felmérést a kórházi kezelésben részesült betegek elégedettségéről. Ügyfeleink véleményét és visszajelzéseit olyan információforrásnak tekintjük, amelynek köszönhetően javíthatjuk a szlovákiai egészségügyi ellátást és az intézmények színvonalát” – mondta Richard Strapko, az Általános Egészségbiztosító vezérigazgatója.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleFokozott rendőri ellenőrzés lesz az utakon húsvétkor
Next articleElérhetetlenné tette a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmait a Facebook