HAZA RÉGIÓ A komáromi egészségügyi dolgozók gyarapították életmentési ismereteiket

A komáromi egészségügyi dolgozók gyarapították életmentési ismereteiket

461
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház egészségügyi dolgozói naponta életeket mentenek. Ám nekik is haladniuk kell a korral, a legújabb egészségügyi ismeretekkel, továbbá gondoskodniuk kell már meglévő tudásuk felfrissítésével, aminek érdekében továbbképzést tartottak számukra.

A kórházban már december óta két szakaszban zajlik az összes egészségügyi dolgozó számára a létfontosságú életfunkciók fenntartására irányuló tanfolyam. A képzést a Merea Rt. biztosítja, mely az ismeretbővítést két fázisra orsztotta.  Az első tavaly decemberben vette kezdetét és most folytatódik a második résszel. Az instruktorok nyolc órán keresztül egyénileg foglalkoznak az egészségügyi dolgozókkal, miközben a hangsúlyt a gyakorlati ismeretekre helyezik, melynek során a komáromi egészségügyi dolgozók gyakorolják az újraélesztést, a légutak átjárhatóvá tételét és a vérzés elállítását.

„A képzésen kórházunk minden egészségügyi dolgozója részt vett, akik elméleti ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhatták modellezett helyzetekben. A továbbképzés magas szakmai színvonalát nagyra értékelték a résztvevők. A kórházban bármilyen életveszélyes helyzet adódhat, ezért fontos, hogy fel legyenek készülve ezek időben és eredményesen történő megoldására“ – mondta PhDr. Bozsaky Csaba ápolási igazgatóhelyettes.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleČaputová: Heger távozása az OĽANO-ból nem ok hivatalnokkormány kinevezésére
Next articleGútára látogatott Branislav Becík, Nyitra megye elnöke