HAZA RÉGIÓ A Kaufland-sztori

A Kaufland-sztori

1011
hirdetés

39351_200_183Három darab óriásplakát jelent meg az országutak mellett. Óriásplakátok, melyek tökéletes magyarsággal arra szólítanak fel: irány az alacsony árak.

Nem várt fordulóponthoz érkezett az a háború, mely a Kaufland és a Fontos vagy Mozgalom és más civil szervezetek között pattant ki még hetekkel, hónapokkal ezelőtt. Már csak azért is váratlan, mert még a legutóbbi időkben is makacsul tartotta magát az üzletlánc vezetősége ahhoz az állásponthoz, mely szerint továbbra sem hajlandó a magyar vásárlók anyanyelvükön való kiszolgálására. Mindezt annak ellenére, hogy a Fontos vagy Mozgalom aktivistái – csakis a Kauflandhoz mérhető kitartással – igyekeztek meggyőzni az üzletlánc vezetőségét arról, hogy a kétnyelvűség igénye nem ördögtől való.
Hetekkel ezelőtt portálunk is frontot nyitott. Ahogyan arról már beszámoltunk, előbb húsvét tájékán, majd – mivel választ nem kaptunk – április 8-i keltezéssel üzentünk a Kauflandnak a legismertebb közösségi oldalon. Akkor azt kérdeztük bejegyzésünkben, miért ignorálják, és miért nem válaszolnak észrevételeinkre. Megírtuk nekik azt is, hogy ezentúl arra buzdítunk mindenkit, vonja vissza „lájkjait”, és ne vásároljanak a Kauflandban. Ám akkor még elmaradt a meglepetés. A sok számtalan pocskondiázó üzenet között ugyan megtaláltuk válaszukat, lényegi változás azonban nem történt. Megismételték ugyanis a már korábban propagált felfogásukat, hogy kitartanak korábbi döntésük mellett, azaz továbbra is csak szlovákul kommunikálnak a vásárlóikkal, mert a költségeket csökkenteni akarják. Hát, persze, hiszen a kétnyelvűségnek ára van – tesszük hozzá.
A napokban a harci állásokból azonban kidugta fejét a Kaufland, és mintha egyezkedni akarna. Talán megcsappant a vásárlókedv? Ki tudja, mindenesetre Komáromban óriásplakátokon már magyarul is hirdetik olcsó áraikat. Egyelőre hármon. Legalábbis ennyit regisztráltunk. Kevés? Igen. Ennyivel azért nem szúrhatják ki a szemünket! De talán már ők is látják, a kétnyelvűségnek ára van.

LM, Felvidék.ma

hirdetés