HAZA GAZDASÁG Fico az FT-nek: véget kell vetni a megszorításra épülő gazdaságpolitikának

Fico az FT-nek: véget kell vetni a megszorításra épülő gazdaságpolitikának

1063
hirdetés

Teljesen kontraproduktív a megszorításokra épülő gazdaságpolitika, a kormányoknak a gazdasági növekedés újraindítására kell összpontosítaniuk – mondta a Financial Timesnak a szlovák kormányfő.

    Robert Fico a londoni gazdasági napilap csütörtöki kiadásában közölt interjúban kijelentette: lehetetlen elvárás az, hogy a kormányok a konszolidációval, a közkiadások csökkentésével egy időben teremtsenek elő megfelelő forrásokat a gazdasági növekedés támogatására és a munkanélküliség elleni küzdelemre.
    Fico hangsúlyozta: Szlovákia 2010 és 2012 között hatalmon volt konzervatív kormánya egykulcsos adórendszert és neoliberális munkaügyi törvényt honosított meg, miközben a munkanélküliségi ráta növekedett, a gazdasági növekedés pedig csökkent.
    Szlovákia tapasztalatai szerint a gazdasági növekedés nincs összefüggésben azzal, hogy az embereket milyen módon védi a munkapiaci törvény, és az adóterhelés szintje sem áll kapcsolatban a gazdasági növekedéssel és a munkanélküliséggel – mondta a szlovák kormányfő a brit lapnak.
    A Financial Times felidézi, hogy Fico kormánya eltörölte a 19 százalékos egykulcsos adórendszert, bevezetett egy 23 százalékos adókulcsot a magas bevételű vállalatok számára, és egy 25 százalékos kulcsot a havonta 3300 eurónál többet kereső magánszemélyeknek.

MTI

hirdetés
Previous articleSúlyos nyelvtani hibákat vétett Gašparovič szlovák államfő
Next articleA Kaufland-sztori