HAZA KULTÚRA A Jókai-díj átadására készülnek Komáromban

A Jókai-díj átadására készülnek Komáromban

5242
hirdetés

Komáromban immár hetedszer rendezik meg a Jókai-díj átadásának ünnepségét, melyre idén február 16-án kerül sor a Duna Menti Múzeum dísztermében.

2013. február 18-án ünnepeljük Jókai Mór születésének 188. évfordulóját. A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a Jókai-díj is a jeles író nevét viseli. 2012-ben, immár 7. alkalommal hirdették meg a Jókai-díjat, melynek témája „A magyar táj Jókai írásaiban” volt.
„A megszabott határidőig 7 pályamű érkezett be, melyek közül a nemzetközi bíráló bizottság 5-öt értékelt díjazásra, s kiválasztotta a Jókai-díjas pályázatot” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t a Jókai Egyesület elnöksége nevében Dr. Keszegh Margit, elnök. Hozzátette: a díjalapítás egyik fontos küldetése, hogy emléket állítsanak a legnagyobb magyar írónak, Komárom nagy szülöttének, s így tisztelegjenek nagysága előtt.
A díj Jókai kezének márványlapon elhelyezett gipszmásolata, melyet a díjnyertes pályamű írója vehet át. A díjátadó ünnepségre 2013. február 16-án szombaton, 14.00 órai kezdettel Rév-Komáromban, a Duna Menti Múzeum dísztermében kerül sor.
Minden évben sor kerül egy antológia kiadására, melyben a bírálóbizottság döntése alapján az előző év díjazott írásai jelennek meg. Az ünnepélyes díjátadáson veheti majd kezébe a közönség a tavalyi díjazott művekből összeállított Jókai-díj 2012 című antológiát.
Az ünnepség záróakkordjaként pedig kihirdetésre kerül a jövő évi téma, majd a Jókai-díjas szerzővel együtt koszorút helyeznek el Jókai Mór szobránál.

A rendezvény meghívója Eseménynaptárunkban ITT>>>.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKoncz Zsuzsa Komáromban
Next articleMandoki-koncert – Világsztárok ünnepe, Charlie volt a meglepetés