HAZA RÉGIÓ A Jóisten segítségével vagyok még itt!

A Jóisten segítségével vagyok még itt!

1629
hirdetés

Ritka, örömteli eseménynek lehettek tanúi március közepén a Sport utcai idősek otthonának lakói, ekkor ünnepelte 100. születésnapját Vereckei Andrásné, Babi néni. A szépkorú asszonyt dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester köszöntötte fel.

Babi néni komáromi születésű, mint azt elmondta, egy fiatalkorában kapott betegségből adódóan háztartásbeliként férjével nagy szeretetben nevelték egyetlen lányukat.

– Mi mindig is bíztunk Istenben, akkor is hittanra járattuk a lányunkat, mikor az nem volt épp minden kockázattól mentes. Átjutottunk valahogy a nehéz időkön is. Dolgoztunk és imádkoztunk. Aztán elmúlt a háború, ’56, a Rákosi-rendszer, a Kádár-rendszer, a kommunizmus…- meséli élete történetét Babi néni, akit az 3 unokával és 7 dédunokával ajándékozott meg a Teremtő.

– Néhány évvel ezelőtt még egy gömbvillámot is sikerült túlélnem. Borzasztó volt, betört a házba, órákig nem láttam utána, szinte teljesen megsüketültem, az egyik oldalamon minden kis hajszálér elpattant. Mégis itt vagyok. Mi ez ha nem a Gondviselő irgalma?

– Egyet sajnálok csupán, hogy a trombózis miatt már nehezen járok, illetve, hogy az egyik szemem világa már oda lett, így aztán tévét se nagyok nézhetek…mégis, ha visszanézek az életemre, semmit sem csinálnék másképp – zárta gondolatit Babi néni.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleZrínyi Ilona Matematikaverseny a Selye János Gimnáziumban 7 kategória = 7 első helyezés
Next articleA gútaiak is méltóképpen emlékeztek