HAZA HÍR-MIX Pékeink és cukrászaink Tatán is a legjobbak között

Pékeink és cukrászaink Tatán is a legjobbak között

1092
hirdetés

tata2A tatai nemzetközi pék- és cukrászversenynek sokéves hagyománya van. Mondhatni a Kárpát-medence minden szegletéből érkeznek erre a Tatai Farsangi Kupa néven meghirdetett versenyre, amelyen idén a Komáromi járás különösen erős képviselettel vett részt.

Több száz péküzem és cukrászat figyelt egymásra és természetesen mindent elkövettek tata1annak érdekében, hogy az ő terítékük, süteményük, tortájuk nyerje meg legjobban a szakmai zsűri tetszését.

A II. lakótelepi Bene egyik kedvelt péksége az F&K, amely nem először méretteti meg magát. Az közismert tény, hogy a szlovákiai versenyeken rendre ők nyerik a legszebb és legfinomabb pozsonyi kiflik versenyét. A tatai megmérettetésen ugyan a 138-as csapatszámot kapták, de péksüteményeikkel – melyek közül ezúttal sem hiányozhatott a pozsonyi kifli – végül aranyérmet érdemeltek ki.

tata4Külön örömünkre szolgált, hogy a komáromi Praliné cukrászda – amelynek vezetőjéről, Farkas Editről a közelmúltban közöltünk írást – két kategóriában is osztatlan sikert aratott. Farkas Editke az egyik kategóriában tavaszi szerencsetortáját mutatta be és Fortuna istenasszony ezúttal is mosolygott, hiszen ezüstérmet nyert vele.

A cukrászat nagy hangsúlyt fektet a szakmai továbbképzésre és műhelyében a jövő cukrásznemzedékének is biztosít szakmai képzést. A tatai fesztiválon két tanulójuk is indult, s mindketten az élmezőnyben végeztek. A hetényi Kosdi Enikő ezüstérmet, a dunamocsi Mezei Denisza pedig bronzérmet szerzett a cukrásztanoncok kategóriájában.

Valamennyiüknek gratulálunk!

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleLóvá tett vásárló
Next articleSzínházi portré Nagy Sándorral és Szilágyi Tiborral!