HAZA BŰNÜGY 11 hónapra ítélték a baltás támadás előkészítésével vádolt iskolást

11 hónapra ítélték a baltás támadás előkészítésével vádolt iskolást

730
hirdetés

11 hónap, fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében letöltendő büntetésre ítélte hétfőn a bíróság Alex P.-t, aki fejszés támadást tervezett a gölnicbányai járásbeli Szepesremete község alapiskolájában. A bíróság emellett pszichiátriai kezelést rendelt el. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fenntartotta a fellebbezés jogát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Bednáriková, a bazini bíróság szóvivője.

Kép: illusztráció, Pixabay

„A bíróság emberölés előkészítésében bűnösnek találta a fiatalkorú vádlottat, aki a főtárgyaláson bűnösnek vallotta magát” – közölte a szóvivő.
A bíróság enyhítette a fiatalkorúra kiszabott börtönbüntetést. Ennek egyik oka, hogy csupán előkészületet tett a bűncselekmény elkövetésére, valamint hogy a cselekmény elkövetésének idején nem volt teljes mértékben beszámítható. „A pszichiátria és pszichológia szakértők úgy vélik, a mindössze 14 éves fiú reszocializációja szempontjából a pszichiátriai kezelés, és nem a szabadságvesztés a kulcsfontosságú” – tette hozzá Bednárikova.
A bíróság ugyanakkor elrendelte a mobiltelefon elkobzását.
Előkészületben levő, előre kitervelt emberölés bűntette miatt emeltek vádat a fiú ellen, mert a vádlott baltát vitt magával az iskolába, azzal akarta megölni az osztálytársait és néhány tanárt. A bűncselekmény elkövetését egy tanárnő akadályozta meg azzal, hogy a tanítási szünetben közbelépett. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze, és a vádlott is elutasította a vádalkut. A rendőrség tavaly októberben tartóztatta le Alex P.-t.

TASR

hirdetés
Previous articleA körzeti orvoshoz mehet ellenőrzésre a daganatos beteg
Next articleEgyetértés a visegrádi négyek között: az illegális migráció kezelését hatékonyabbá kell tenni