Kezdőlap KÜLFÖLD Orbán Viktor Berényi Józseffel és Bárdos Gyulával folytatott megbeszélést

Orbán Viktor Berényi Józseffel és Bárdos Gyulával folytatott megbeszélést

9
MEGOSZTÁS

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ma Budapesten folytatott megbeszélést Berényi Józseffel, a Magyar Közösség Pártja elnökével és Bárdos Gyula Csemadok-elnökkel.

A szlovák belügyminisztérium állampolgársággal kapcsolatos új rendeletkiegészítése a felvidéki magyarok számára semmilyen előrelépést nem jelent – egyebek mellett erről is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a Magyar Közösség Pártja (MKP) és a  Csemadok vezetőinek pénteki megbeszélésén, az Országházban.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a rendszeres kapcsolattartás és a stratégiai együttműködés keretében megtartott tanácskozáson Berényi József és Bárdos Gyula mellett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett.
Áttekintették Magyarország és Szlovákia gazdasági együttműködésének lehetőségeit, az új Duna-híd, valamint az új határátkelőhelyek megépítésének helyzetét. A miniszterelnök és a felvidéki magyar politikusok megbeszélésén kiemelt téma volt a szlovákiai magyarság helyzete, így a nyelvhasználati jogok kérdése is. (MTI)

mkp.sk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here