hirdetés:
rolo


mu

hirdetés

hirdetés WELL

hirdetés

  • Itt az ősz! : Az almatermés betegségei szüret idején A jó minőségű alma megtermelése és kiváló tulajdonságainak m...

hirdetés flp logo 180x150

Dunataj.sk is gold certified

Pocitadlo.sk

A komáromi iparisták országos 2. helyezése

A komáromi Ipari Szakközépiskola tanulói kiváló eredményt értek el a Slovnaft által szervezett MOL Junior Freshhh elnevezésű versenyen, melyre összesen 417 háromfős csapat regisztrált.

iparistak

Az első forduló on-line zajlott,a tanulóknak 11 matematikához, valamint más természettudományokhoz is szorosan kapcsolódó feladatot kellett megoldaniuk. Az ezután kialakult eredménylista alapján hívták meg az öt legjobb csapatot az országos fordulóba. Az iparisták MARADAN nevet viselő csapata így részt vehetett Pozsonyban, a Slovnaft székhelyén lezajlott megmérettetésen. A tanulóknak el kellett készíteniük egy prezentációt, melynek témája az alternatív források közelekedésben történő felhasználása volt. Ezután tesztek következtek, majd gyakorlati feladatként a rendelkezésükre álló eszközökből egy hajót kellett összeállítani, ami megbír egy adott tömegű hengert. Az Ipari Szakközépiskola szlovák tannyelvű osztályának diákjai, a Cservenka Béla, Kosik Roman és Ujj Daniel az előkelő 2. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk dr. Tóth István volt. A sikeres iparisták értékes ajándékot, kamerás drónokat kaptak az elismerő oklevél mellé. A tudást, kitartást és kreativitást egyaránt igénylő verseny új távlatokat nyitott meg a most harmadikos diákok előtt, akik a jövő tanévben is szívesen beneveznének, immár ismerősként, értékes tapasztalatokkal.

PaedDr. Tóth Katalin

DUNATÁJ HETILAP 1/2017

Hozzászólok

Ezeket a HTML tagokat használhatja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>